Kongres mladih Jadranske unije “Impact Zagreb 2015.”

Vijesti 8. 05. 2015.

U Zagrebu se od 27. travnja do 3. svibnja 2015. održavao kongres mladih Jadranske unije. Prvo je od 27. do 29. travnja u dvorani Kršćanske adventističke crkve Zagreb 1 na Prilazu Gjure Deželića održan uvod u kongres, na kojem je glavni govornik bio Janos Kovacs-Biro iz Transeuropske divizije. Istodobno su se održavali i razni seminari te akcije u gradu.

Glavni dio kongresa održan je od četvrtka do nedjelje u dvorani crkve Zagreb 2 u Rakovčevoj. Govornik za mlade bio je pastor Hiskia Israil Missah iz Generalne konferencije. Iz mnoštva korisnih duhovnih poruka sljedeću bih izdvojio kao jednu od najvažnijih: “Svatko od nas pozvan je da bude misionar, a naša misija ne mora biti udaljena tisućama kilometara, već je ona među našim prijateljima, poznanicima i susjedima.” Svečani obred Večere Gospodnje u subotu uvečer podsjetio nas je da u svoj um stalno trebamo prizivati žrtvu koju je Krist podnio za nas. A kad nas Bog zove, trebamo uvijek biti spremni odgovoriti kao što su spremno odgovorili mladi. Točnije, njih sedmero koji su pristupili činu krštenja te time zauvijek stali uz Boga kao Gospodara.
Kao i svaki kongres, i ovaj su pratile korisne duhovne radionice u kojima se našlo ponešto za svakoga. Istaknimo samo dvije: “Isus online” te “Kako proučavati Bibliju”.
A bile su tu i misijske akcije u gradu. Bogu na slavu svi okupljeni imali su priliku našim sugrađanima iskazati ono što i sam Isus od nas traži, a to je naviještanje Radosne vijesti. Izašli smo tako na gradske trgove (pjevanje i zdravstveno savjetovanje), u parkove (razveselili smo dječicu u Maksimiru raznim poučnim i zanimljivim radionicama), te na gradske ulice (gdje smo bili u akciji dijeljenja i odašiljanja knjiga, bookcrossing). Bilo je to zbilja blagoslovljeno vrijeme.
Jedna doista vrijedna uspomena jest soba molitve. To je za sve sudionike kongresa Impact Zagreb 2015 bilo prekrasno iskustvo. Zadivljujuće je kad znate da se netko moli za vas i za cijeli program kongresa. Ali ne samo to. Svatko tko je imao bilo kakvu potrebu, mogao je zakoračiti u taj mirni kutak i sve svoje brige staviti na Kristova ramena. Krist može smiriti sve oluje u nama. I tako je bilo. Ponizna i sretna lica bez imalo brige najbolje svjedoče o tome.
Zahvalni smo Bogu na lijepom vremenu, kao i na prekrasnoj zajednici koju smo imali s Njim te jedni s drugima. Naša je molitva i naša je želja da se svi zajedno opet vidimo na sljedećem kongresu, kao i da se svi vidimo jednom, u bliskoj budućnosti, na oblaku slave, dok putujemo prema našem Ocu i Stvoritelju koji nas čeka širom raširenih ruku.

Ozren Kos

Leave a Comment