Jutarnji stih

Krist — moj stariji Brat

““Zato je u svemu morao postati sličan svojoj braći da bude veliki svećenik milostiv (prema ljudima) i vjeran u odnosu prema Bogu da okajava grijehe (izabranoga) naroda.”“ (Hebrejima 2,17)

Kao brat ljudskoga roda, On stoji kod vječnog Božjeg prijestolja. On promatra svaku dušu koja upravlja svoj pogled k Njemu kao Spasitelju. On iz iskustva zna što su to ljudske slabosti, kakve su naše potrebe i gdje leži silina kušnji kojima smo izloženi. … On bdije nad tobom, uzdrhtalo dijete Božje. Jesi li kušan? On će te izbaviti. Jesi li slab? On će ti uliti snagu. Nedostaje li ti znanje? On će te prosvijetliti. Jesi li ranjen? On će te iscijeliti. Gospodin ““određuje broj zvijezda”“, a opet ““liječi one koji su srca skrušena, i povija rane njihove”“ (Psalam 147,3.4)
Ma kakva da su tvoja strahovanja i kušnje, iznesi Gospodinu svoj problem. Tvoj duh će biti okrijepljen da ustraje. Ti ćeš se moći osloboditi prepreka i teškoća. Što si slabiji bespomoćniji u vlastitim očima, postajat ćeš jačim u Njegovoj sili. Što su tvoji tereti teži, blagotvorniji će biti odmor kad ih baciš na Onoga koji nosi jarmove.
Okolnosti mogu razdvojiti prijatelje; nemirne vode beskrajnog mora mogu navrijeti između nas i njih. Ali nas zato nikakva okolnost, nikakva udaljenost ne mogu razdvojiti od ljubavi Spasitelja. Gdje god se našli, On nam je s desne strane da nas podupre, podrži, osokoli i razvedri. Veća od ljubavi majke prema njezinom djetetu jest Kristova ljubav prema Njegovih iskupljenicima. Naša je prednost da počivamo u Njegovoj ljubavi i kažemo: ““Uzdat ću se u Njega, jer je On za mene dao svoj život.”“
Ljudska se ljubav može promijeniti, ali Kristova ljubav ne zna za promjene. Kad zavapimo k Njemu za pomoć, Njegova je ruka ispružena da pomogne. (Put u bolji život, str. 36)
On želi da shvatimo da se vratio na Nebo kao naš stariji Brat i da je neizmjerna snaga, koja je Njemu darovana, stavljena nama na raspolaganje. (9T, 186)


Komentiraj