Kršćanska adventistička crkva tuguje za poginulima u brodolomu

Vijesti 21. 04. 2015.

Kršćanska adventistička crkva pridružuje se ljudima diljem Europe i svijeta u danu žalosti za stotinama emigranata za koje se strahuje da su se proteklog vikenda nakon brodoloma utopili u Sredozemnom moru.

Do sada je spašeno samo 28 od oko 700 emigranata koji su se ukrcali na brod. Dvadesetmetarski brod potonuo je na udaljenosti od oko 110 kilometara od libijske obale, južno od talijanskog otoka Lampeduse, i to kada mu se približio veliki trgovački brod – objavile su talijanske vlasti.

„Duboko smo ganuti ovom posljednjom nesrećom na Sredozemnom moru,“ rekao je Andreas Mazza, glasnogovornik Intereuropske divizije Kršćanske adventističke crkve.

„Pogođeni smo bolom i patnjom koju je prouzročila ova nesreća, osobito stoga što se radi o najosjetljivijim ljudima na svijetu – onima koji su u potrazi za boljim životom, onima koji traže povratak svog ljudskog dostojanstva,“ rekao je u izjavi.

U sve većoj emigracijskoj brodskoj krizi, od siječnja ove godine život je izgubilo više od 1.500 ljudi, potičući tako vođe Europske unije na sazivanje sastanka. Tijekom 2014. godine poginulo je oko 3.500 emigranata koji su pokušali pobjeći od ratova i siromaštva u Africi.

„Postoje problemi po pitanju sprečavanja od kojih ne možemo pobjeći. Ne možemo zanemariti humanitarnu krizu u sjevernoj Africi,“ rekao je Mazza.

Dodao je da adventisti suosjećaju u boli nakon nedjeljne nesreće, i izrazio je svoju sućut.

„Biblija kaže da smo svi od jednoga duha, te „ako jedan dio pati, zajedno s njime pate i svi ostali,“ rekao je, ukazujući na 1. Korinćanima 12,26. „To je razlog zbog kojega danas zajedno patimo i tugujemo. Neka Gospodin blagoslovi svu rodbinu i prijatelje žrtava svojom utjehom i svojim mirom.“

Leave a Comment