Adventpress

Ljetni gospel koncert u dvorištu

Dvorište adventističke crkve u Puli je ovo ljeto bilo prilično živo, za što je zaslužan Covid 19 (korona) ali i nekolicina sestara iz crkve. Svake subote smo imali organizirano popodnevno bogoslužje/druženje koje se, u vrlo opuštenoj atmosferi dana na zalasku, sastojalo od iskustava, novih i starih pjesama, programa za djecu, kratke teme i nezaobilaznog domjenka na kraju.

Svakako razlog dolaska nisu bili vrlo fini prirodni sokovi koje su sestre pripremale, niti domaći i drugi keksi i grickalice, niti lijepo dekorirano dvorište, ali je to sve doprinijelo da dođe više ljudi, i usput čuje nešto njima na blagoslov. Davno sam čuo misao koja je glasila nekako ovako: „ako želiš okupiti ljude za molitvu u svom domu, budi spreman imati široko otvoreni frižider.“ Ovim se putem želim zahvaliti svima koji su učestvovali, i još učestvuju na cjelokupnom doprinosu topline u crkvenom dvorištu!

Koncert
U subotu 15. kolovoza 2020. godine u jeku turističke sezone crkva u Puli je organizirala koncert u dvorištu. Bio je to koncert gospel glazbe i tračak nade da glazba u adventista nije zamrla. Ideja je bila proslaviti našeg velikog Gospoda, ali i učiniti neko dobro djelo za naše sugrađane.

Tako smo ovom prilikom pomogli jednoj obitelji u Puli kojoj je nesretnim slučajem u potpunosti izgorio stan. Skupljeno je preko 10.000,00 kn za obnovu njihovog stana. Usput smo razveselili posjetitelje veselim zvucima kršćanske glazbe, duhovno se a i fizički nakon koncerta napojili.

Gospel glazba može biti šarolika; može nas natjerati u pokajanje i plač, priznanje grijeha, možemo kroz nju tražiti Božje blagoslove i milost, možemo zahvaljivati Bogu i naravno proslavljati i veličati Božje ime. Psalmist David nam je najbolje pokazao na koje se sve načine pjesmom mogu iskazati osjećaji. Pjesma je u biti molitva s notama; molitve pokajanja, molitve za blagoslov, molitve zahvale, molitve slavljenja Božjeg imena itd…

Koncert je organiziran i zbog glazbenih gostiju koji su svojim talentima dali svoj doprinos. Ljubav prema Stvoritelju možemo iskazati kroz glazbu i imamo svu slobodu da to činimo, što ponekad olako shvatimo. Na koncertu je bilo solo pjevačkih i instrumentalnih točaka, nešto instrumentalnih sastava, ali zbog korone nije bilo sastava ili zborova.

Ljudi su bili ohrabreni i još su dugo nakon koncerta ostali na domjenku i druženju.

Boris Golubić

Snimka koncerta: