Luterani i adventisti predložili imenovanje Trga Martina Luthera u Rimu

Vijesti 21. 05. 2015.

Dvije godine prije 500. obljetnice reformacije 2017. godine, i Rim će dobiti Trg Martina Luthera, izvijestila je Informativna služba protestantskih crkava u Italiji “Notizie evangeliche” (NEV), u travanjskom broju. Trg će biti spomen na kasnije posjete reformatora Vječnom gradu.

Šest godina nakon prijedloga Evanđeoske luteranske Crkve u Italiji (CELI) i Adventističke crkve u Italiji (UICCA), Gradsko vijeće je dalo svoje odobrenje da se u Rimu postavi Trg Martina Luthera, izvještava NEV. Povjerenstvo za imenovanje dalo je potvrdan odgovor još 7. lipnja 2010. godine, a sada je određeno i mjesto. U četvrti Monte, u samom središtu Rima, u parku Colle Oppio nasuprot Koloseja, stajat će: “Trg Martina Luthera — njemačkog teologa (1483.—1546.)”.

Pastor Heiner Bludau, dekan Evanđeoske luteranske Crkve u Italiji, zadovoljan je što je odluka donesena prije velike obljetnice 2017. godine, obavijestila je služba za tisak NEV. Dok se razmišlja o Lutherovu posjetu Rimu, važnost ovog boravka u Rimu je za reformatore i europsku povijest jasna. “Imenovanje jednog trga u Rimu prema utjecajnom reformatoru ima veliku simboličku vrijednost”, rekao je pastor Bludau.

Slika: www.biography.com

Der Text kann kostenlos genutzt werden. Veröffentlichung nur mit eindeutiger
Quellenangabe “APD” gestattet!

Leave a Comment