Mislim o tebi

16. 10. 2015.

“Prije nego što te oblikovah u majčinoj utrobi, ja te znadoh; prije nego što iz krila majčina izađe, ja te posvetih, za proroka svim narodima postavih te.” (Jeremija 1,5)

Mnogo dana osjećam se tako utučen da me obeshrabrenje navodi na misao da neću moći nastaviti posao literarnog evanđelista, ali znam da je bila Božja volja da radim ovaj posao. U tim danima kad sam pod pritiskom obeshrabrenja, Bog mi daje iskustva preobraženih života zahvaljujući mojem radu. Drži li me Bog u kolporterskom poslu zbog tih ljudi? Da, ali ja sam potpuno uvjeren i da me Bog čuva u literarnoj službi da bi mi pomogao u mojoj vlastitoj pripremi za Nebo.
Bog želi spasiti sve nas. I dok je naš um zaokupljen obavljanjem Njegovog djela, mi doživljavamo duhovno ozdravljenje. Kolporterski posao ne sastoji se samo od prodaje, već je to misionarski rad najvišeg reda; rad preko kojeg nas Bog priprema, zajedno s onima koje susrećemo, za svoje kraljevstvo.
Jednog dana pokucao sam na vrata otmjene vile. Obrazovana žena, po imenu Mercedes, pozvala me je unutra. U razgovoru mi je rekla da kao pastor radi na ekumenskom jedinstvu crkava. Kao mladog čovjeka uznemirila me misao o sjedinjavanju crkava. Pitala me kojoj crkvi pripadam. Kad sam joj odgovorio, upitala me hoće li se Adventistička crkva pridružiti ekumenskoj zajednici crkava. Rekao sam da ne znam, ali sam to rekao samo zato što je nisam htio povrijediti. Mercedes je posegnula za listom da to provjeri, ali na njoj nije pronašla adventiste. Vodili smo zanimljiv razgovor, a onda, dok sam se spremao na odlazak, dao sam joj primjerak Velike borbe. Kakav posjet! pomislio sam dok sam zatvarao vrata. Izrekao sam molitvu i otišao u sljedeću kuću.
Tri mjeseca poslije primio sam poziv: “Patric, ovdje Mercedes. Pročitala sam knjigu koju ste mi ostavili. Želim kupiti još jedan primjerak koji namjeravam dati svećeniku naše župe. Želim da i on pročita knjigu.”
Preko ovog iskustva i mnogih drugih, Bog mi je pokazao da me koristi da dopre do ljudi, a u tom procesu jača i moju vjeru.
Dok služite Gospodinu, ne zaboravite da On misli na vas, kao i na sve ljude koje posjećujete.
Patrick J. Rosa, Brazil

Leave a Comment