Moć knjige

26. 05. 2015.

“Ako me ljubite, vršit ćete moje zapovijedi.” (Ivan 14,15)

Dok sam jednog dana radio u Chaguanasu, u središnjem Trinidadu, upoznao sam Giselle, mladu ženu koja je radila u prodavaonici trgovačkog centra. Ponudio sam joj knjigu The Next Superpower (Sljedeća supersila) i zatim smo razgovarali o kraju svijeta i drugom Isusovom dolasku. Razgovarali smo i o tome što se događa kad umremo i što Biblija otkriva preko proročanstava o Americi. Giselle je pozorno slušala o svim temama koje sam spomenuo. Njezin interes je stalno rastao, željno je kupila knjigu i obećala da će proučiti sve o čemu smo razgovarali.

Nakon nekoliko dana ponovno sam posjetio to područje i sreo Giselle. Počela je čitati knjigu i imala je mnoštvo pitanja. Htjela je razumjeti više o Zakonu i suboti. Izvadio sam svoju Bibliju i počeo joj objašnjavati da Zakon i subota nisu zastarjeli kao što neki ljudi misle. Naš Nebeski Otac želi da i dalje vršimo Njegove zapovijedi, jer one objavljuju Božju volje za dobrobit Njegove djece. Nakon ovog sastanka razgovarali smo u različitim prigodama kad smo se mogli sastati, a ja sam je opskrbljivao knjigama i materijalima za proučavanja na DVD-u.

Međutim, kad sam jednog dana otišao u prodavaonicu posjetiti Giselle, saznao sam da više ne radi u tom centru. Prolazilo je vrijeme pa sam pomislio da je vjerojatno nikada više neću ponovno sresti. A onda sam jednog dana svratio u adventističku knjižaru i tu je bila Giselle! Oboje smo se obradovali ponovnom viđenju. Ona se molila da me sretne jer mi je željela reći da je sada adventistička kršćanka. Rekla je kako smo joj televizijski program 3ABN i ja značajno pomogli da odluči slijediti istinu o suboti.

Vidio sam mir i radost koji su se ogledali na njezinom licu i pomislio u sebi kako je ona sada novo stvorenje u Kristu, stvorena za dobra djela. Iz ovog iskustva proizišlo je prisjećanje na mnoge koji žive u duhovnom mraku i očajnički čekaju nekoga da im donese pomoć. Zadaća je literarnih evanđelista da ih pronađu i ponude im jedinu nadu koja postoji na svijetu – Isusa. Ne postoji slađa radost nego da oni koji su tražili, konačno nađu sreću i mir u zajednici sa Spasiteljem.

Mandela Hector, Trinidad i Tobago

Leave a Comment