Jutarnji stih

“Moje molitve za tebe, sine moj” (3)

“Prije nego te sazdah u utrobi, znah te; i prije nego iziđe iz utrobe, posvetih te; za proroka narodima postavih te.” (Jeremija 1,5)

Bertha Lubis je daleko otputovala da bi ostvarila svoj san u odgajanju svojeg sina Johnnyja. Odlučila se zaposliti u adventističkoj nakladničkoj kući u Bandungu na Javi, i na kraju je postala literarna evanđelistica. Njezin duh gorio je žarom ljubavi prema poslu pa je potaknula Johnnyja da pokuša kolportirati dok je još bio dječak. I Johnnyju se svidio posao literarnog evanđelista. Poslije, dok je bio na koledžu, pridružio se studentima literarnim evanđelistima i tako zarađivao stipendiju za svoj studij dok nije diplomirao teologiju.
Majčin san se ostvario. Johnny je postao propovjednik. Ali njezina ljubav prema literarnom evangelizmu tekla je i u njegovoj krvi i on je na kraju došao na čelo izdavačke djelatnosti u Južnoazijskoj-tihooceanskoj diviziji. Nakon pet godina provedenih u uredu divizije, Johnny se vratio u svoju uniju kao predsjednik i predsjednik odbora nakladničke kuće. Mali dječak koji se često igrao u dvorištu nakladničke kuće čekajući da njegova majka završi s poslom, postao je sada vođa u Crkvi i u nakladničkoj kući.
Naravno da je Bertha zahvaljivala Bogu što je odgovorio na njezine molitve za sina. Njezine težnje za budućnost njezinog sina i kršćanski primjer bili su blagoslovljeni od Boga. Njezin nesebični život je plemenito naslijeđe za sve literarne evanđeliste, kao i dragocjeno naslijeđe za njezinog sina, snahu i troje unučadi. Kao što je učinila Ana u Bibliji, Bertha je posvetila svojega sina Gospodinu i on je postao pobožni vođa u djelu. Sjećanja su dragocjena, kao što je bilo i samo iskustvo, a Bog je uzvišen iznad svega. Nakon što je služila Crkvi četrdeset godina, Bertha je uživala u kratkoj mirovini.
[Napomena: Berthin sin Johnny poznat je širom Indonezije i u drugim dijelovima istočne Azije po svojoj posvećenosti Božjem djelu i nesebičnom rukovođenju. Služio je na svim razinama crkvene nakladničke djelatnosti. Trenutačno služi kao administrativni potpredsjednik Južnoazijske tihooceanske divizije u Silangu na Filipinima.]
E. H. Tambunan, Indonezija


Komentiraj