Molitva da bude bezbolno

22. 07. 2015.

“A kada dođe on, Duh Istine, uvest će vas u svu istinu. On neće govoriti sam od sebe, već će govoriti što čuje i objavit će vam buduće.” (Ivan 16,13)

Prije četiri godine otišao sam u mjesto zvano Patratu, udaljeno oko 25 km od Ranchija u Indiji. To mjesto može biti i opasno, jer je prekriveno gustom šumom i nema odgovarajućih putova. Bio sam u to vrijeme honorarni literarni evanđelist i cilj mi je bio da s literaturom obradim ovo zabačeno mjesto.
Imao sam sastanak s obitelji Besra — kršćanskom obitelji koja je bila upoznata s našom adventističkom misijskom bolnicom. Kad sam stigao u njihov dom, zatekao sam gospođu Besra kako trlja glavu tekućinom protiv bolova i umotava glavu rupcem. Patila je od teških migrena. Njezin muž bio je zauzet brigom za njihovu malu bebu. Njoj je bilo žao što nam nije bila u stanju pripremiti ručak.
Rekla je da pati od migrene posljednjih šest mjeseci. Rekao sam joj da bih se mogao pomoliti za nju, a zatim joj dati hidroterapijski tretman. Bili su vrlo zadovoljni ovim prijedlogom jer nije bilo liječnika niti bolnice u njihovoj blizini. Tako sam se pomolio, a zatim joj dao toplu kupku stopala dvadeset minuta. Ubrzo su bolovi prestali i nakon pola sata ona je ustala i pripremila ručak. Slavili smo Boga za ovo brzo ozdravljenje.
Ta je obitelj kupila nekoliko naših zdravstvenih knjiga. Počeli su proučavati Bibliju, a onda su i muž i žena izrazili želju da se pridruže Adventističkoj crkvi. Željeli su i da se u blizini sagradi crkva kako bi mogli prisustvovati bogoslužjima u sedmi dan subotu. Naši crkveni vođe poslali su volontere da rade u ovom području radi širenja adventističkog utjecaja. Obitelj Besra je odvojila sobu u svojoj kući u kojoj volonteri mogu boraviti dok obavljaju svoju službu.
Vrlo mi je drago što djelo u ovom novom području napreduje — na mjestu gdje se prije nije čula poruka o Božjoj ljubavi. Sada će adventna poruka postati poznata, a Duh istine uputit će ove drage ljude u svaku istinu. Mi slavimo Boga za plan spasenja i što nam omogućuje da budemo suradnici u Njegovom Djelu.
Augustine Daniel, Indija

Leave a Comment