Jutarnji stih

Moram pročitati te knjige!

“Kao što daždi i sniježi s neba bez prestanka dok se zemlja ne natopi … tako se riječ koja iz mojih usta izlazi ne vraća k meni bez ploda, nego čini ono što sam htio i obistinjuje ono zbog čega je poslah.” (Izaija 55,10.11)

Dok sam radio u gradu Chetumalu, pokazivao sam knjige Estebanu, članu jedne mjesne protestantske crkve. Naš je posjet bio vrlo ugodan i on je kupio komplet knjiga Living Treasures (Živo blago). Kada sam se vratio po posljednju ratu uplate, upitao sam ga za mišljenje o kompletu knjiga koje je kupio. “Oh,” rekao je on, “nisam ih još pročitao, ali ih čita moja supruga, a i ja ih namjeravam pročitati.”

Nekoliko dana poslije ponovno smo se sreli pa sam ga pitao je li pronašao vremena da čita knjige. Esteban mi je odgovorio, a glas mu je sada podrhtavao od osjećaja: “Jedne večeri moja supruga i ja smo se odmarali na terasi naše kuće. Rekao sam joj: ‘Draga moja, primijetio sam da svakog jutra, poslijepodneva i večeri držiš ovu novu zbirku knjiga vrlo blizu sebe. Naš prijatelj Haimi me je pitao jesam li ih pročitao. Volio bih saznati više o sadržaju tih knjiga pa kad ga sretnem, da znam nešto više o sadržaju i mogu upućenije razgovarati s njim o njima. Možeš li mi reći što si pročitala?'”

Esteban je rekao da mu je zatim supruga govorila o tome što je čitala u Djelima apostolskim, jednoj od knjiga u kompletu. Uzbuđeno je i vrlo opširno govorila o Božjem planu za Njegovu crkvu na Zemlji i o kršćanskom načinu života. “Dok sam je slušao,” rekao je Esteban, “dogodilo mi se nešto čudno. Na licu su mi počele izbijati velike kaplje znoja, a ruke su mi se počele tresti. Osjećao sam slabost po cijelom tijelu.” Rekao je da je slušao glas za koji je vjerovao da mu to Božji glas govori preko njegove supruge. “Čekaj malo”, rekao joj je iznenada. “Ništa ne govori jer pokušavam čuti nešto drugo.” Rekao joj je da je osjetio Božju prisutnost. Zatim joj je rekao: “Draga moja, vjerujem u ono što govoriš. Moram i sam pročitati te knjige. Ako se ovako osjećam od samog slušanja o njima, samo čitanje bit će mi još korisnije.”

Esteban i njegova supruga već su pročitali kompletnu poruku spasenja iz tih knjiga, a sada ja s njima održavam biblijske satove. Molim se za njihovo spasenje. Božja riječ “neće se vratiti prazna”.

Jose Garsia Jaime, Meksiko


Komentiraj