Jutarnji stih

Morao sam je pročitati i sam

“Blago čitaču i slušačima riječi ovoga proročanstva ako vrše što je u njemu napisano, jer je (određeno) vrijeme blizu!” (Otkrivenje 1,3)

Odrastao sam u anglikanskoj obitelji i nije mi bilo dopušteno da čitam Bibliju. Učili smo da trebamo vjerovati samo ono što nam vođe Crkve kažu. Jednoga se dana moj mlađi brat obratio na adventističku vjeru. Pokušao je i mene nagovoriti da mu se pridružim, ali nisam ni pomišljao na takvo što. Iako ne bih po svojoj odluci čitao Bibliju, kad mi je brat kupio knjigu Velika borba, pozorno sam je pročitao i bio suočen s biblijskim istinama koje sam otkrio. Proučio sam na kraju biblijske istine i odlučio se pridružiti Adventističkoj crkvi u listopadu 1975.

Nakon svojeg ponovnog krštenja, želio sam podijeliti Radosnu vijest s drugima. Pridružio sam se službi mladih, koja je u to vrijeme bila poznata kao služba misionara volontera. Oko osam godina održavao sam evangelizacije u mjestu Nkumbi. Podijelio sam mnogo knjiga Velika borba na tom području. Danas je to postao okrug, u čijem se sastavu nalazi deset adventističkih crkava s ukupno 2.043 vjernika.

Godine 1990. postao sam literarni evanđelist shvaćajući da literatura igra vrlo važnu ulogu u promjeni života i ponašanja ljudi. Služio sam svim srcem i snagom. Nekoliko godina poslije bio sam imenovan za pomoćnika direktora nakladništva, a zatim za direktora nakladništva u našoj konferenciji. Vrlo cijenim spise Ellen G. White koja je zapisala: “O kad bi tisuće naših ljudi shvatilo vrijeme u kojem živimo i posao koji se može obaviti u službi u polju, u radu od kuće do kuće. Postoji mnogo, stvarno mnogo njih koji ne znaju istinu. … Treba obradovati tužne, ojačati slabe, utješiti ožalošćene. Treba propovijedati Evanđelje siromašnima.” (Colporteur Ministry, str. 24)

Mnogi literarni evanđelisti su se sada pridružili radu u sjevernoj Ruandi. Mi održavamo evangelizacije i grupne kolporterske programe. Dijelimo mnogo knjiga s biblijskim istinama, uključujući i Veliku borbu. U rujnu 2012. postavili smo sebi cilj da ćemo obraditi mjesto zvano Ruankeri i tu smo prodali knjiga u vrijednosti od 20.000 dolara, što je rezultiralo krštenjem 210 ljudi. Hvala Bogu za čudotvornu silu Njegove literature i za knjigu koja me je uputila na Bibliju.

Barnabas Ayiyingoma, Ruanda


Komentiraj