Jutarnji stih

Napadnut od lopova

“Svojim će te krilima zaštititi, i pod njegova ćeš se krila skloniti: Vjernost je njegova štit i obrana!” (Psalam 91,4)

Jednog prohladnog, oblačnog jutra radio sam na opasnom području na kojem su se obično okupljali tinejdžeri ovisni o alkoholu. Odlučio sam sjesti nekoliko trenutaka na klupu i prebrojiti svoju zaradu. Dok sam prelistavao popis kupaca, primijetio sam kako mi se približavaju tri mladića.

Kada su vidjeli da zatvaram torbu, požurili su se prema meni. Ja sam brzo ustao, ali me je jedan od njih zgrabio za ruke, drugi mi je uzeo torbu, a treći mi je zaprijetio nožem. Ja bih se u takvim situacijama obično pokušao obraniti, ali umjesto toga, sada sam se pozvao na Božja obećanja da će zaštititi svoju djecu. Dok sam ih gledao, vidio sam zbunjenost na njihovim licima i bio potpuno siguran da se Sveti Duh umiješao i da vlada situacijom.

“Ja sam misionar koji obavlja poseban posao donoseći pomoć nevoljnicima kao što ste vi”, rekao sam. Rekao sam im i da ću im rado dati ono što žele, ali sam po izrazima lica zaključio da su me se zapravo već htjeli otarasiti. Kao što sam se molio za svoju sigurnost i zaštitu, tako sam se sad ponudio da se pomolim za njih. Dvojica su pristala, ali treći nije i u njegovim se očima vidio očaj.

Konačno su pristali da se pomolim. Zamolio sam ih da skinu kape i zatvore oči, što su i učinili. Molio sam se: “Gospodine, ja ne poznajem ove mlade ljude, ali Ti ih dobro poznaješ i znaš kakvim životom žive. Izbavi ih od njihove bolesne ovisnosti.” Otvorio sam oči nakon molitve i vidio suze kako s obraza kaplju na zemlju. Nakon molitve sam porazgovarao s njima i dao im malo novca prije nego što su otišli.

Nevjerojatno je kako se Gospodin brine o svojoj djeci i ispunjava svoja obećanja baš u trenutcima kada nam je to najpotrebnije. Znam da se Sveti Duh borio za mene toga dana jer je ishod mogao biti mnogo tragičniji. Bog nas nikada ne ostavlja same ni ne zaboravlja. Potrebno nam je upravo ono što je zapisala Ellen G. White: “Naučimo dragocjenu pouku koju nam je Bog poslao. Zar se Onaj koji se brine za jednostavno cvijeće u razdoblju njegovog cvjetanja, neće još mnogo više pobrinuti za vas koje je stvorio na svoju sliku?” (That I May Know Him, str. 148)

Danas izlazim sa sigurnošću da će se Gospodin pobrinuti za mene. Zaklonit će me svojim krilima i neće dopustiti neprijatelju da me svlada.

Johnny F. Pari Alcón, Bolivija


Komentiraj