izdvojeno-slider

Naviještanje Božje Radosne vijesti cvijećem

Imali smo zadovoljstvo u svojoj sredini ugostiti cvjetnu dizajnericu i umjetnicu Debby Birac Mayer iz Toowoombe u Australiji, koja je od 20. do 25. rujna u City Centeru Zagreb West predstavila svoju izložbu cvijeća i demonstrirala rad s cvijećem. Tijekom tih šest dana posjetitelji su mogli uživati u sedam instalacija pod nazivima ljubav, radost, strpljenje, samokontrola, dobrota, milost i vjera. Svaki od eksponata predstavljao je jednu poruku, to jest odgovor na pitanje koje si mnogi danas postavljaju, a to je: Kako biti sretan? Desna ruka umjetnici u njezinoj službi Bogu jezikom cvijeća bila je njezina kolegica Đurđica Schmuck iz Klagenfurta te tri studentice iz Australije i Engleske, Lily Williams, Samantha Nash i Ellie McCarthy.

Zainteresiranih nije manjkalo. Mnoštvo posjetitelja željelo je razgovarati s umjetnicom i našim vrijednim volonterima, te je dio njih ostavio svoje podatke za kontaktiranje i obavijesti o nadolazećim radionicama u prostoru naše crkve. Od 22. do 25. rujna dvaput dnevno Debby je održavala demonstracije koje su bile lijepo posjećene i na kojima su posjetitelji mogli naučiti nešto više o tome kako raditi s cvijećem te učiniti ponešto praktično. Cvjetni aranžmani s tih demonstracija dijelili su se raznim pojedincima i ustanovama, što je izazvalo veliko oduševljenje.

Nakon vrlo uspješnog tjedna u City Centru, Debbyine vještine i rad preselili su se u našu crkvu, gdje je svaki dan u 11 sati održavala radionice na kojima smo naučili osnove rada s cvijećem, poput slaganja buketa, aranžmana, ukrasa, kao i savjeta o tome kako se brinuti o cvijeću i slično. Večeri su bile ispunjene predavanjima koja su produbila izložbom započetu priču o cvijeću i životu. Zahvalni smo svim sponzorima i suradnicima u ovom događaju, kao i medijima koji su to dostojno popratili.

Neizmjerno nam je drago što smo imali priliku uživati u neposrednom radu s umjetnicom te u njezinim iskustvima, znanju i bogatim porukama. Sigurni smo da se njezin cilj ostvario, da je svatko sa sobom ponio barem dio poruka koje su bile iznesene kroz izložbu i predavanja te da nakon njih cvijeće više nikada neće gledati kao samo cvijeće.

Klara Njegač

 

Podijeli