Ne da osudi, nego da spasi

2. 06. 2014.

“Jer Bog nije poslao svoga Sina na svijet da sudi svijet, nego da se svijet spasi po njemu.” (Ivan 3,17)

Postoje duše koje drhte u nevjerovanju. One pitaju: ““Kako mogu znati da je Bog u miru sa mnom? Kako mogu biti siguran da me ljubi i da mi prašta?”“ Nije vaše, dragi mladi, da sebe opravdavate pred Bogom. Isus vas poziva da dođete k Njemu sa svim svojim teretima i nedoumicama. … Prihvatite obećanja i osigurana sredstva za koja se Bog pobrinuo. … Usmjerite pogled od sebe prema Isusu, jer je u Kristu otkriven Očev karakter. (YI, 29. rujna 1892.)
Naša jedina nada je u uvijek prisutnoj djelotvornosti Kristove krvi, jer samo Njegovim zaslugama imamo oprost i mir. (YI, 22. rujna 1892.)
Božji karakter, kako je otkriven u Kristu, poziva da pokažemo vjeru i ljubav, jer imamo Oca čije milosrđe i sućut ne prestaju. Na svakom koraku našeg putovanja prema Nebu On će biti s nama i provesti nas kroz svaku nedoumicu, ukazati nam pomoć u svakoj kušnji. (YI, 29. rujna 1892.)
Vaš um i mašta trebaju biti ganuti životodavnom Kristovom silom kako bi u njih mogli biti utisnuti oblici ljepote i istine. Postoje velike i dragocjene istine o kojima trebate razmišljati kako biste imali dobar temelj za svoju vjeru na temelju ispravnog znanja o Bogu. O, kad bi površni, tašti tragalac za istinom naučio da preko svjetske mudrosti, koliko god ona bila nagomilana, uopće nije upoznao Boga.
Ispravno je nastojati naučiti sve što je moguće iz prirode, ali ne smijemo dopustiti da s prirode ne skrenemo pogled na Krista radi potpunog predstavljanja karaktera živoga Boga. Razmišljanjem o Kristu, usklađivanjem s božanskim obličjem, vaša predodžba o božanskom karakteru će se proširiti, a vaš um i srce bit će uzdignuti, očišćeni i oplemenjeni. Neka mladi postave visok cilj ne oslanjajući se na ljudsku mudrost, već živeći iz dana u dan kao da vide Nevidljivog, radeći svoj posao pred očima inteligentnih nebeskih bića. …
Onaj tko u jednostavnom povjerenju stalno ovisi o Bogu i povjerava Mu se u molitvi, bit će okružen nebeskim anđelima. Onaj tko živi vjerom u Krista, bit će ojačan i podržan kako bi se mogao boriti u dobroj borbi vjere i držati se vječnog života. (YI, 22. rujna 1892.)

Leave a Comment