Jutarnji stih

Ne više stranci

“A što na ‘dobru zemlju’, to su oni koji čuju riječ i čuvaju je u dobru i plemenitu srcu i rode rod zbog ustrajnosti.” (Luka 8,15)

Literarni evanđelist nikada ne zna točno gdje će pronaći osobu koja želi naučiti više o Bogu, osobu koja će prema našem biblijskom tekstu biti “dobra zemlja”. Zbog toga koristimo svaku priliku da uspostavimo nova prijateljstva i upoznamo ljude.
Prisustvovala sam nizu sastanaka u hotelu Hosanna i na kraju programa odlučila se približiti radnicima na recepciji i pokazati im svoje knjige. Upoznala sam se s pet recepcionara, a jedan od njih bila je gospođa Maynard, predivna osoba. Kupila je knjigu Encyclopedia of Foods (Enciklopedija hrane) i odlučila je otplaćivati u nekoliko rata. Tako sklopljen posao uvijek mi je omogućivao da češće posjećujem svoje kupce i da ih bolje upoznam. Takav način također obično pogoduje novim kupnjama. Gospođa Maynard i ja postale smo prijateljice i ona je postala moj redoviti kupac.
Nažalost, gospođa Maynard se razboljela i morala je ići na operaciju. Dan prije kirurškog zahvata došla je u upravu naše Adventističke crkve i sastala se s direktorom i pomoćnikom direktora nakladništva. Oni su se pomolili za nju i njezinu obitelj. Operacija je bila uspješna. I dalje se molim za nju i posjećujem je. Tijekom vremena počela mi je otkrivati kako je Bog djelovao u njezinom životu.
Nešto kasnije prisustvovala je evangelizaciji koju je moj suprug, pastor, održavao za taj dio grada. Jedan od vođa naše konferencije bio je govornik na ovim sastancima. Čitava obitelj Maynard bila je dirnuta porukama, ali nisu bili potpuno spremni da donesu velike odluke.
Prednost ovih evangelizacijskih sastanaka bila je u tome što su ona i njezin muž stekli mnogo veću spoznaju određenih biblijskih istina koje su nam važne, međutim, i dalje su imali nekih pitanja. Upoznali smo se zatim u njihovoj kući i s njezinim suprugom i porazgovarali o svim za njih nejasnim pitanjima sve dok nisu bili sasvim zadovoljni. Zatim su odlučili potpuno predati svoj život Bogu, tako da su gospodin i gospođa Maynard kršteni. Ubrzo nakon toga kršten je i njihov sin.
Bog i danas silno djeluje. Raditi s literaturom posebno je dragocjeno kad pronađemo “dobru zemlju” i strance koji postaju naše sestre i braća u Kristu!
Alhea Philbert, Trinidad i Tobago


Komentiraj