Jutarnji stih

Nije bilo potrebno kucanje

“Molite, i dat će vam se! Tražite, i naći ćete! Kucajte, i otvorit će vam se!” (Matej 7,7)

Nakon jutarnjeg vremena za proučavanje i molitvu uvijek sam osvježen i siguran u činjenicu da je Bog sa mnom u mojem radu. Jednog jutra, ispunjeni ovom sigurnošću, moj prijatelj i ja počeli smo kucati na vrata. U jednom smo domu stigli na vrata i odmah začuli ženski glas kako nas poziva: “Uđite, braćo — vrata su otvorena!” Pitao sam kolegu: “Poznaješ li ti ovu ženu?” On mi je odvratio: “Ne, pomislio sam da možda poznaje tebe.” Još jednom smo začuli njezin glas: “Izvolite, uđite!” Kada smo stigli na ulazna vrata, ona nas je već čekala s osvježavajućim voćnim sokom.
Nakon što smo ušli i sjeli u njezinu dnevnu sobu, odmah nas je upitala: “A gdje su vam knjige?” Iznenađen, izvadio sam knjigu Patrijarsi i proroci iz torbe s knjigama. Žena je radosno rekla: “Da, to je jedna!” Zatim sam izvadio knjige Izraelski proroci i kraljevi, Djela apostolska i Veliku borbu. Zastao sam za trenutak i ona je rekla: “Evo, tu je još jedna!” Onda sam izvadio Isusov život, a ona je uzbuđeno rekla: “To je ta! Nje se dobro sjećam!”
“Vidjeli ste ovu knjigu već prije?” upitao sam je. Rekla nam je da se prethodne večeri, nakon proučavanja Biblije, ozbiljno molila: “Gospodine, ništa ne razumijem. Molim Te, pomozi mi! Daj mi mudrost da razumijem biblijske istine.” Zatim je otišla na spavanje i Gospodin joj je progovorio u snu riječima: “Sutra će jedan od mojih službenika doći u tvoj dom i on će te osobno upoznati.” Žena je pričala dalje: “Rekao mi je kako ćeš biti obučen, a također mi je pokazao i knjige. To je bio razlog što nisam ni za trenutak posumnjala da ste baš vi one osobe na koje mi je Bog ukazao u snu kad ste se danas pojavili na mojim ulaznim vratima.”
Žena je kupila zbirku knjiga koju je vidjela i platila u gotovini. Ona nije nimalo sumnjala da je naš posjet odgovor na njezine molitve i u potpunom skladu s njezinim snom. Nije bilo nikakve sumnje ni u našim umovima. Taj posjet ilustrira trostruko značenje današnjeg retka iz Pisma: “Molite, i dat će vam se; tražite, i naći ćete, kucajte, i otvorit će vam se.” U ovom slučaju nismo čak morali ni kucati. Nakon ovog iskustva ja živim s čvrstim uvjerenjem da anđeli prate Božje posvećene radnike.
Abimael C. Zacarías López, Meksiko


Komentiraj