izdvojeno-slider

Nova nada za nesigurna vremena

U petak 29. rujna kreću nadahnjujuća predavanja dr. Dwighta K. Nelsona u zagrebačkoj Muzičkoj akademiji.


„Tajna kostura“ naziv je prvog od devet besplatnih predavanja „Nova nada za nesigurna vremena“ svjetski poznatog adventističkog  govornika dr. Dwighta K. Nelsona. Predavanja će se održavati od petka 29. rujna do subote 7. listopada, svake večeri s početkom u 19 sati u dvorani „Blagoje Bersa“ zagrebačke Muzičke akademije. Iskusan i omiljen govornik pisac i TV voditelj zagrebačkoj će publici kroz privlačna i dinamična predavanja približiti biblijske i životne istine, a u prvome predavanju, na temu postanka svijeta, dotaknuti će se postojećih teorija i njihovih dokaza.

Dr. Dwight K. Nelson sveučilišni je profesor i glavni pastor u „Pioneer Memorial Church“ na Andrews sveučilištu u Michiganu, gdje ujedno predaje na Teološkom fakultetu. Pisac je jedanaest knjiga duhovne tematike i voditelj na globalnom radijskom i televizijskom kanalu „New Perceptions“. Dinamičan je govornik koji uz pomoć primjera iz popularne kulture progovara o dubokim životnim pitanjima s kojima se susreće čovjek današnjice zbog čega je posebno popularan među mladima a svojim govorima dosegnuo je milijune ljudi širom svijeta.

Niz predavanja „Nova nada za nesigurna vremena“ zainteresirati će posjetitelje za teme poput sukoba dobra i zla i to na primjeru popularnnog filmskog serijala “Ratovi zvijezda“ pa sve do pitanja o smrti, sudbini, sudnjem danu ali i novoj nadi.

Organizator ovih predavanja je Kršćanska adventistička crkva koja zagrebačkoj publici želi u povodu obilježavanja 500. obljetnice reformacije u svijetu približiti izvorne biblijske istine i vjerovanja.

Svake večeri posjetitelji će na početku imati prilike vidjeti ukupno devet vrlo kvalitetnih kratkih dokumentarnih filmova koji pričaju priču o reformaciji u Europi i u našim krajevima. Uz sve to uživat će i u poticajnoj glazbi Gospel ansambla Agape, jednog od najpoznatijih izvođača duhovne glazbe u Hrvatskoj, koji je kao glazbeni pokrovitelj ovog projekta već održao koncert u dvorani Muzičke akademije šest dana prije početka ovih predavanja. Nastupio je i na Hrvatskoj televiziji i u obje prigode pozvao publiku da ne propusti ova iznimna predavanja na kojima će svake večeri nastupati i Gospel ansambl Agape.

Sudjelovanje na svim predavanjima je besplatno jer je to poklon Kršćanske adventstičke crkve zagrepčanima u povodu 500. objetnice reformacije. Raspored i opis pojedinačnih predavanja dostupan je na internet stranici: novanada.hr, Facebook: Nova nada za nesigurna vremena. Za one koji neće moći biti nazočni na predavanjima u Muzičkoj akademiji biti će organiziran i izravan prijenos na adventističkoj internet televiziji Glas nade – TVGN – glasnade.hr a za one koji možda neće stati u dvoranu “Blagoje Bersa“ Muzičke akademije, koja se nalazi preko puta Hrvatskog narodnog kazališta u centru grada, biti će priređeno javno gledanje prijenosa ovih predavanja na obližnjoj adresi, Prilaz Gjure Deželića 77, u velikoj dvorani Kršćanske adventističke crkve.

 

Darko Kovačević, tajnik komunikacija i medija Kršćanske adventističke crkve u Hrvatskoj

 

Pozvnica


Komentiraj