Adventpress

Novi službenici Jadranske unije konferencija

Zagreb, 16. srpnja 2021. (Adventpress)

Na redovnoj sjednici Izvršnog odbora Jadranske unije konferencija (JUK) Kršćanske adventističke crkve — koja objedinjuje Adventističke crkve u Albaniji, Hrvatskoj i Sloveniji — izvršene su kadrovske promjene i nadopune službenika, te su prema tome doneseni sljedeći zaključci:

Odlaskom dosadašnjeg blagajnika i voditelja nekih od crkvenih odjela na razini Jadranske unije, pastora mr. sc. Jovana Radovanova — iz obiteljskih razloga — ostala su upražnjena mjesta za službe koje je predano i vjerno obavljao posljednje tri godine. Budući da je s obitelji izabrao život i službu na drugom mjestu, zahvaljujemo mu za dosadašnju suradnju te im svima želimo obilje Božjih blagoslova.

Na upražnjeno mjesto blagajnika izabran je mr. sc. Marinko Markek iz Bracknella u Engleskoj, rodom iz okolice Koprivnice. Marinko Markek poznat je široj adventističkoj javnosti kao čovjek koji je godinama u ulozi profesora vodio akademski program iz područja School of Business, i bio mentor suradnik na magistarskom programu iz Leadershipa na Newbold Collegeu u Engleskoj. Na tim je poslovima radio više od dva desetljeća, do zatvaranja tih programa ove godine. Markek je obiteljski čovjek, suprug i otac dviju kćeri, a najdraža mu je djelatnost istraživanje Biblije i propovijedanje o Bogu i Njegovoj objavi. Svoje adventističke korijene vuče iz mjesne crkve u Koprivnici. Osim što se bavio područjem ekonomije, Markek je i diplomirani pravnik, koji je u toj službi godinama radio u Hrvatskoj. Želimo mu srdačnu dobrodošlicu natrag u domovinu i molimo da Bog blagoslovi njega i njegovu obitelji u životu i radu. Blagajnik Markek stupa na dužnost od 1. kolovoza 2021. godine.

Iz Engleske se u Jadransku uniju konferencija vraća i pastor mr. sc. Zlatko Musija, budući da je završio svoju službu kao voditelj Odjela mladeži pri Transeuropskoj diviziji Kršćanske adventističke crkve. Prema odluci Izvršnog odbora unije, dijelom radnog vremena preuzet će brigu o unijskim odjelima za subotnju školu, djecu i mladež; uz to će drugim dijelom radnog vremena biti na raspolaganju i Hrvatskoj konferenciji, da posluži u mjesnim crkvama. Pastor Musija poznat je široj javnosti kao nekadašnji pastor, voditelj odjela i predsjednik Hrvatske konferencije, da bi prije odlaska na dužnost u Transeuropsku diviziju bio i predsjednik Jadranske unije konferencija. Po završetku svojega mandata u Transeuropskoj diviziji, prihvatio je poziv Jadranske unije, i od 15. rujna 2021. godine započet će svoju službu u Hrvatskoj. Pastor Musija suprug je i otac troje djece, voli Boga i Njegovu crkvu i posebice mlade, što je očitovao kroz svoju službu u prošlosti.

Jadranska unija konferencija u sljedećem razdoblju želi i dalje pružati kvalitetnu potporu crkvenim organizacijama na području za koje brine — Albanskoj misiji, Hrvatskoj i Slovenskoj konferenciji. Posebnu brigu želi pružiti obrazovnim ustanovama kojima je osnivač — Srednjoj školi s pravom javnosti u Maruševcu, Adventističkom visokom teološkom učilištu, kao i dječjem vrtiću u Tirani. Vjerujemo da će kadrovske dopune pomoći da se ta misija obavi kvalitetno i na slavu Bogu.

Svjetlana Veble,
izvršna tajnica JUK-a.