Vijesti

Novoizabrani predsjednik Transeuropske divizije Kršćanske adventističke crkve je Raafat Kamal

Pastor Raafat Kamal (50) novoizabrani je predsjednik Transeuropske divizije Kršćanske adventističke crkve (TED) čije se sjedište nalazi u St. Albansu u Velikoj Britaniji. Kamalovo ime je 27. lipnja preporučio Izvršni odbor TED-a, a 10. srpnja 2014. godine izabrao ga je Izvršni odbor Generalne konferencije.

“Počašćen sam izborom na ovo mjesto i prihvaćam ga uz iskrenu zahvalnost,” rekao je Kamal. “Radujem se suradnji s osobljem Transeuropske divizije, osobljem njezinih unija i polja te s vođama ustanova, kako bismo obznanili Boga unutar naših društvenih zajednica u Europi te donijeli slavu Njegovu imenu. Pristupam ovoj novoj zadaći u molitvenom duhu”, zaključio je Kamal.

Imenovanje pastora Kamala uslijedilo je nakon devetnaestgodišnjeg djelovanja dr. Bertila Wiklandera, koji je najduže služio kao predsjednik TED-a, te odlučio otići u mirovinu od 31. srpnja 2014. u svoju domovinu Švedsku.

Wiklander je u osvrtu na izbore rekao: “Oduševljen sam izborom svog nasljednika, pastora Raafata Kamala. Nekoliko godina smo vrlo usko surađivali i znam ga kao osobu duboko posvećenu Crkvi, njezinoj poruci i poslanju. On ima vrlo široko obrazovanje i međunarodno iskustvo. Predsjednik divizije vrlo rijetko stupa na taj položaj s tako dubokim poznavanjem divizije kojoj će služiti. Pastor Kamal je spoj briljantnog uma i osobite poniznosti. Znam da je njegova velika želja vidjeti rast Crkve u Europi. Pružit ću mu svu svoju podršku. Želim njemu i njegovoj supruzi Heidi obilne Božje blagoslove.”

Kamal potječe iz Libanona, a živio je i radio u Engleskoj, Norveškoj, Pakistanu i Iranu. Vjenčao se 1987. godine s Heidi Kamal Kendel koja potječe iz Norveške. Ona je medicinska sestra. Imaju dvije kćeri.

Pastor Kamal je rukopoloženi propovjednik, a ima diplome iz ekonomije i teologije. Završio je i četiri postdiplomska studija: sustavnu teologiju, odgojnu administraciju i kurikulum, islamsku filozofiju i teologiju te poslovnu administraciju.

Tijekom svoje službe Kamal je služio četiri godine kao profesor i školski administrator, a 18 godina uglavnom u administrativnim i izvršnim službama. Posljednjih sedam godina, sve do izbora za predsjednika, bio je tajnik i pomoćnik predsjednika TED-a, uz dodatne odjelne odgovornosti za adventističku misiju, vjersku slobodu i odnose s javnošću te upraviteljsku službu.

Pastor Ted Wilson, predsjednik Kršćanske adventističke crkve u svijetu, koji je predsjedao oboma odborima, izjavio je: “Bog osobito skrbi za svoju Crkvu i njezino poslanje u Transeuropskoj diviziji, gdje su ljudi bombardirani svjetovnim i materijalističkim utjecajima. Objavljivanje poruke trojice anđela iz Otkrivenja 14 potrebno je iznositi na sve više načina kako bi se Radosna vijest o spasenju u Kristu i potpuna obnova od Boga objavile na području TED-a. Dok očekujemo ovu proširenu ulogu evangelizacijskog djelovanja u TED-u, prednost nam je imati pastora Raafata Kamala kao novog predsjednika te divizije. On ima veliku osobnu odgovornost na području Transeuropske divizije pronositi biblijsku poruku o Kristovoj ljubavi te o jedinstvenim proročkim porukama povjerenim adventistima sedmog dana dok mi svijetom pronosimo vijest o Kristovu skorom drugom dolasku. Želimo pastoru Kamalu srdačnu dobrodošlicu u voditeljski tim Kršćanske adventističke crkve, dok se pokoravamo Gospodinu kao pokret s proročkom porukom koji je uključen u proročko poslanje. Isto tako želimo iskoristiti priliku i zahvaliti pastoru Bertilu Wiklanderu, koji odlazi u mirovinu, za mnoge godine službe i vodstva u Transeuropskoj diviziji”, zaključio je Wilson.

Transeuropska divizija se sastoji od 23 europske zemlje s 202 milijuna stanovnika od kojih su 84.000 članovi Adventističke crkve. Područje Transeuropske divizije obuhvaća 11 unija i tri misijska polja. Za više informacija posjetite mrežnu stranicu: www.ted-adventist.org.

tedNEWS/Adventpress


Komentiraj