Jutarnji stih

Obuća Evanđelja u misiji mira

“Obujte noge spremnošću za Radosnu vijest — mir!” (Efežanima 6,15)

Mi živimo usred “epidemije kriminala”, pred kojim je razuman čovjek, koji se boji Boga, uvijek prestravljen. … Svaki dan donosi strašna izvješća o nasilju i nepoštovanju zakona, o ravnodušnosti prema ljudskim patnjama, o brutalnom, zvjerskom uništavanju ljudskih života. Svaki dan svjedoči o porastu rastrojstava, ubojstava i samoubojstava. Tko može posumnjati u činjenicu da sotonske sile rade još intenzivnije među ljudima s ciljem da pomute i izopače um, okaljaju i upropaste tijelo?
I dok ova zla poplavljuju svijet, evanđelje se prečesto propovijeda na tako ravnodušan način da ostavlja vrlo neznatan dojam na savjest ljudi. Posvuda srećemo srca koja vape za nečim što nemaju. Ona čeznu za silom koja će im dati pobjedu nad grijehom, za silom koja će ih izbaviti iz okova zla, za silom koja će im dati zdravlje, život i mir. (Put u bolji život, str. 79)
Evanđelje je poruka mira. Evanđelje je sustav koji će, ako ga čovjek primi i posluša, širiti mir, sklad i sreću po cijelom svijetu. Kristova religija ujedinit će u blisko bratstvo sve koji prihvaćaju njezina učenja. (Velika borba, str. 36)
Istina rađa Kristov mir. On je u skladu s Bogom. Svijet je u neprijateljstvu s Božjim zakonom, grješnici su u neprijateljstvu sa svojim Tvorcem; i kao rezultat toga oni su u neprijateljstvu jedan prema drugome. … Ljudi ne mogu stvoriti mir. Ljudski planovi za očišćenje i uzdizanje pojedinca i društva neće ostvariti mir, zato što ne dopiru do srca. Jedina sila koja može stvoriti ili stalno održavati istinski mir jest Kristova milost. Kad je ona usađena u srce, bit će odstranjene zle sklonosti koje izazivaju svađu i nesporazume. (Isusov život, str. 239,240)
Lica muškaraca i žena koji hodaju i rade s Bogom izražavaju nebeski mir. Okruženi su nebeskim ozračjem. Za ove duše počelo je Božje kraljevstvo. (Isto, str. 247)
Gospodin će uskoro doći. Razgovarajte o tome, molite se za to, vjerujte u to! Učinite to sastavnim dijelom svojega života. … Stavite na sebe kršćanski oklop i uvjerite se da su vaše noge obuvene “spremnošću za Radosnu vijest — mir”. (7T 237)


Komentiraj