Jutarnji stih

Odgođena žetva – drugi dio

“Baci kruh svoj na vodu, i naći ćeš ga poslije mnogo vremena.” (Propovjednik 11,1)

Mladić o kojem smo čitali jučer, dvadeset dvije godine je živio s onu stranu zakona i sada je odlučio okončati svoj život. Ali jedan glas ga je zaustavio i on je počeo tragati za istinom o Božjem postojanju. To ga je dovelo na sastanke new agea, koji su ga do temelja uzdrmali. Dok je sjedio na jednom takvom sastanku, sjetio se da je o takvim sastancima čitao u knjizi koju mu je dao njegov otac prije mnogo godina. Prisjetio se da su prema Bibliji takve stvari mrske Bogu. Dok su se ove misli kovitlale u njegovom umu, brzo je napustio sastanak i odmah požurio kući da potraži tu knjigu; konačno ju je pronašao odloženu i prekrivenu prašinom. Pretraživao ju je dok nije našao poglavlje i odlomak koji se odnosio na Ponovljeni zakon 18,9-13. Zatim je pronašao Bibliju, počeo je čitati i tamo je pisalo baš ono što je bilo navedeno u knjizi.

Razmišljao je: Ljudi s kojima sam proučavao ne čine ono što kaže Biblija iako govore o Bogu, a oni koji su objavili ovu knjigu poštuju što Biblija kaže. Moram pronaći ljude koji su objavili ovu knjigu. Uskoro je saznao da je knjigu izdala Adventistička crkva pa je pronašao literarnog evanđelista koji mu je pomogao tako što mu je dao i lekcije za proučavanje Biblije. Tako je došao do razumijevanja biblijske istine i krstio se.

Ovo je zapravo iskustvo mojeg obraćenja. Ja sam sin iz ovog događaja i djelujem na literarnom području već devet godina. Trenutačno služim kao rukovoditelj, točnije kao pomoćnik direktora za nakladništvo na mojem lokalnom području. Rado dijelim s drugima biblijske istine koje su dale smisao mojem životu. Imam divnu suprugu kršćanku, koja je također literarni evanđelist, i dvoje male djece. Dao sam ocu nekoliko knjiga koje prodajemo, uključujući Isusov život, tako da je i on prije dvije godine kršten. Kad je moja majka vidjela promjene u mojem životu, ona je također bila osvjedočena da treba prihvatiti Isusa, tako da su sada moja majka i otac aktivni vjernici Adventističke crkve.

Zahvaljujem Bogu za literarnog evanđelista koji je prije mnogo godina prodao knjige mojem ocu. On je bacio kruh na vodu i moj život se drastično promijenio. Mi često možda ne znamo rezultate naših napora – zato što je Sveti Duh katkad na višegodišnjem zadatku omekšavanja srca – ali ako je knjiga s duhovnim sadržajem negdje u kući, ona može donijeti rod nakon mnogo godina.

Isidro Hernández Pérez, Meksiko


Komentiraj