Jutarnji stih

Otvorena vrata

“I ja vam velim: ustrajno molite, i dat će vam se! Tražite, i naći ćete! Kucajte, i otvorit će vam se!” (Luka 11,9)

Delphina i ja radili smo u industrijskoj zoni u predgrađu Papeete na Tahitiju. Otišli smo u tiskaru koja tiska sve obrazovne materijale za državne škole. Delphina im je prije izvjesnog broja godina prodala neke knjige.
Uvedeni smo u ured menadžera gdje se dogodio prijateljski susret, zato što se Theodor Itchner dobro sjećao Delphine. Theodor je bio oduševljen knjigom Foods and Their Healing Powers (Namirnice i njihova ljekovita moć) i rekao da će ta knjiga biti korisna za njegovu ženu. Tražio je od nas da se molimo za nju jer se borila s pušenjem. Delphine je za nju predložila petodnevni plan za odvikavanje od pušenja, što je i on smatrao odličnim prijedlogom i mi smo se dogovorili da je uskoro posjetimo kod kuće.
Zatim smo posjetili veliko brodarsko poduzeće, gdje smo bili pozvani u ured menadžera. Kad smo mu objasnili što radimo, čovjekovo lice se razvedrilo dok nam je govorio o svojih dvjesto zaposlenih koji su često na bolovanju zbog loših navika u prehrani, piću, pušenju itd. Upitao nas je bismo li im nekako mogli pomoći.
Pokazali smo mu naše privlačne knjige i Delphine mu je predložila da njihovo poduzeće sudjeluje u projektu Novi početak, na što je on vrlo rado pristao. Kupio je dva primjerka knjige Medicinal Plants (Ljekovito bilje), kao i dvije knjige Foods and Their Healing Power. Jedan komplet knjiga kupio je za ured, a drugi za njihov restoran. Zakazali smo uzvratni posjet za pokretanje projekta Novi početak za osoblje tijekom radnog vremena u malim skupinama od po deset sudionika, a dok budemo realizirali taj zdravstveni program, pokazat ćemo i naše knjige. Menadžer nam je zahvalio na posjetu i divio se kako smo došli baš u pravo vrijeme da pomognemo njegovom osoblju.
Razmišljao sam o tome kako je to veliki projekt i kako će nam za njega biti potrebno mnogo vremena. Ali Delphine je rekla: “Mi to možemo i uspjet ćemo uz Božju pomoć. On je otvorio vrata i On će nam dati sve što je potrebno da posao uspije.”
Wilfred Poroi, Tahiti


Komentiraj