Otvorenje novog molitvenog doma u Šibeniku

Vijesti iz lokalnih crkava 16. 06. 2015.

U subotu 9. svibnja 2015. održano je svečano bogoslužje u povodu otvorenja novog molitvenog doma Kršćanske adventističke crkve u Šibeniku. Bogoslužju su kao gosti prisustvovali vjernici iz zadarskog okruga, a duhovne poruke o poslanju i misiji Crkve imali su predsjednik Jadranske unije konferencija Zlatko Musija i predsjednik Hrvatske konferencije kršćanske adventističke crkve Drago Mojzeš.

U posljednjih pedesetak godina vjernici u Šibeniku okupljali su se na svoja bogoslužja u maloj sobi stare kuće koja se nalazila u maloj i mračnoj ulici. S vremenom je ta zgrada oronula, a instalacije su dotrajale da više nije bila sigurna za korištenje. Umjesto skupe adaptacije, unijska uprava se odlučila na kupnju novije građevine koja će biti bliže središtu grada. Zahvaljujući Božjem vodstvu i darovima vjernika iz Hrvatske konferencije i inozemstva pronađen je i kupljen lijepi i višefunkcionalni prostor u ulici Stjepana Radića, najprometnijoj ulici u Šibeniku, koja se nalazi u blizini samog središta grada.

Prostor je uređen za potrebe održavanja bogoslužja i djelovanja Centra za proučavanje prirodnih i zdravstvenih načela Život i zdravlje. Svake srijede se u prostorijama molitvenog doma održavaju zdravstvena predavanja s radionicama zdravog kuhanja, tečaj engleskog jezika i duhovni seminar “Poruke nade”.

Marijan Peršinović

Leave a Comment