Jutarnji stih

Patricijevo čudesno krštenje

“Jahve čuva bezazlene: u nevolji bijah, on me izbavi.” (Psalam 116,6)

Patricio je rođen u malom tanzanijskom selu. Godine 2003. doživio je nesreću u kojoj je ostao invalid i otada je prikovan za krevet. Srećom, neki liječnici volonteri iz Španjolske vidjeli su njegovo jadno stanje i napravili operaciju koja mu je donekle pomogla, ali je on i dalje većinu vremena prikovan za krevet.

Dok se u blizini održavala jedna evangelizacija, Patricija i njegovu suprugu posjetila je skupina literarnih evanđelista. Patricijeva supruga je pozvala te literarne evanđeliste u svoj dom i tu su uživali u divnom zajedništvu. Onda je došao pastor koji je govorio na evangelizaciji, zajedno sa svojim timom starješina, i u molitvi položio ruke na Patricija. Dali su mu i nekoliko knjiga, uključujući i knjigu Velika borba. Budući da je bio prikovan za krevet, pročitao je sve te knjige. Kada je saznao da Bog mrzi idolopoklonstvo, uništio je sve idole koji su visjeli na zidovima njegove kuće. Mjesni vođe i starješine pokušali su ga u tome zaustaviti, ali se Patricio samo pomolio za njih.

Uz pomoć prijatelja, Patricio je počeo pohađati mjesnu adventističku crkvu. Kako je njegovo razumijevanje istine raslo, na kraju je zatražio krštenje. Nažalost, njegova bolest nije nestala. Često bi padao i gubio svijest. Te prosinačke subote, na dan njegovog krštenja, nesvjestica se vratila. Kada se vratio k svijesti, Patricio i njegovi pomagači otišli su do kršteničkog bazena, gdje se ponovno onesvijestio. Ovoga su puta tri sata čekali da se vrati k svijesti. Konačno se krstio u 21 sat pred mnogim svjedocima, uključujući i mještane. Najzanimljivije je da je od njegovog krštenja prošla čitava godina, a Patricio više nije nijednom izgubio svijest. Bilo je to čudesno krštenje!

Liječnici iz Španjolske, jedan evanđeoski propovjednik, vrijedni literarni evanđelisti, žena puna ljubavi, mjesna crkva, starješine i brižni prijatelji – svi su oni pod vodstvom Svetoga Duha omogućili Patriciju čudesno krštenje. Sve to dogodilo se čovjeku koji je “nisko pao” i na kraju bio spašen.

Patricio vjerno pohađa crkvu svake subote i svima svjedoči kako je Gospodin bio dobar prema njemu. Kao rezultat njegovog krštenja i primjera, svoje srce predalo je Isusu i nekoliko drugih ljudi i pripremaju se za krštenje. Naš Bog je pun ljubavi!

Daniel Qamunga, Tanzanija


Komentiraj