Vijesti

Pedeset godina Nakladničke kuće Znaci vremena

Za jednu malu nakladničku kuću u današnje je vrijeme vrlo velik uspjeh doživjeti pola stoljeća postojanja i neprestanog djelovanja. No, kao što i biblijski redak iz Poslanice Filipljanima 4,13 kaže: “Sve mogu u Onome koji me jača!” Tako je i Nakladnička kuća Znaci vremena iz Zagreba, Hrvatska, uz Božju pomoć proslavila svoj pedeseti rođendan.

Svečano obilježavanje pedeset godina djelovanja održalo se 26. i 27. srpnja 2019. u prostorijama i dvorištu Kršćanske adventističke crkve Zagreb 1, a program je bio i više nego osebujan. Tjedan dana uoči same proslave naša nakladnička kuća odobrila je poseban popust od 50% na cjelokupni asortiman knjiga, upravo zbog svoje pedesete obljetnice, a uz prodajno mjesto u već poznatoj knjižari, i u dvorištu crkve Zagreb 1 moglo se kupiti sve iz ponude po akcijskoj cijeni.

U petak, 26. srpnja slavlje je započelo bogoslužjem zahvalnosti s početkom u 19 sati. Bilo je tu mnogo pjesama, iskustava o Božjem vodstvu u radu s literaturom, psalama i molitava, a duhovnu poruku cijelom skupu uputio je predsjednik Hrvatske konferencije Bobo S. Marčeta.

U istom tonu započelo je i slavlje u subotu ujutro, 27. srpnja, a osim pjesama i molitava, mogla se čuti i kratka povijest samih početaka Nakladničke kuće Znaci vremena. Nazočni su se kroz razgovore s bivšim voditeljima i djelatnicima mogli prisjetiti kako je izgledao rad knjižare kroz godine. Uz pjesme raznih sastava i instrumentalnih ansambala, skup se združio i u prigodnoj pjesmi “Sveta Riječ”, koja je ujedno bila i himna te proslave. Duhovnu poruku svima prisutnima uputio je dr. Zdravko Plantak sa Sveučilišta Loma Linda.

Nakon bogoslužja i duhovne hrane bio je red i na tjelesnu hranu. Domaćini su pripremili ukusan zajednički ručak za sve prisutne, a u dvorištu crkve su bile izložene sve knjige iz naše ponude, te su ih svi zainteresirani mogli preuzeti i kasnije platiti.

Poslijepodnevno bogoslužje započelo je u 17.30 sati, i opet je bilo mnogo pjesme i razgovora s bivšim voditeljima Znaka vremena i urednicima adventističkih časopisa. Nakon intervjua, sadašnji je direktor Znaka vremena i glavni organizator ove proslave, Mario Šijan, uputio nekoliko riječi skupu. Predstavio je planove i projekte za budućnost Nakladničke kuće Znaci vremena te predstavio novu perspektivu i smjer za napredak u kojem će se, uz Božju pomoć, rad te kuće kretati. Na kraju bogoslužja je dr. Zdravko Plantak uputio još jednu duhovnu poruku skupu. Službeni dio proslave završio je pjesmom i molitvom. Neslužbeni dio proslave nastavio se uz zakusku i slavljeničku tortu u dvorištu crkve, a ljetnu večer i druženje uz knjige upotpunile su duhovne pjesme u tamburašku pratnju.

Tako je u ugodnom ozračju Nakladnička kuća Znaci vremena završila obilježavanje svojih pola stoljeća postojanja. Nadajući se vjerujući u napredak — snažno koračamo dalje!

Mario Šijan

Podijeli