Jutarnji stih

“Platit ću Bibliju”

“Tvoja ljubav nek’ mi bude tješiteljicom po obećanju koje si dao sluzi svom.” (Psalam 119,76)

Radio sam s Johnom Sheermeijerom u Frankstonu kad nas je vedra i duhovita sredovječna žena po imenu Violet pozvala u svoj dom. Upoznala nas je sa svojim suprugom Paulom. Dok smo bili kod njih u posjetu, pričali su nam o svojoj ljubavi prema putovanjima i o mnogim zemljama svijeta koje su posjetili. Iz razgovora smo saznali da su zdravstveni problemi izvor stalne brige za ovu obitelj.
Violet je imala rak, a samo tri tjedna prije našeg posjeta izgubili su sina koji je podlegao raku. Na njihovu bol nadovezivala se činjenica da im i kći također ima rak i da je toliko oslabjela da trenutačno teži manje od 45 kilograma. Violet i Paul namjeravali su putovati u Maroko, na možda svoje posljednje međunarodno putovanje usprkos zdravstvenim problemima koji su ih mučili.
Pošto je pogledala nekoliko naših knjiga, Violet je posebno bila zainteresirana za knjige Family Medical Care (Obiteljska zdravstvena njega) Medicinal Plants (Ljekovito bilje) i obiteljsku Bibliju. Paulu su se sviđale sve te knjige osim Biblije. Violet je bila uporna: “Ja ću kupiti Bibliju. Stvarno želim tu knjigu.” Osjetili smo kakva se duhovna bitka vodi u srcima ovog para. Sotona i njegovi anđeli nisu nipošto željeli tu Bibliju u njihovoj kući. Malo smo popustili pritisak u govoru o knjigama i promijenili temu, čime smo omogućili Bogu da radi na Paulovom srcu dok smo se u sebi tiho molili.
Nakon nekog vremena ponovno smo nenametljivo poveli razgovor o knjigama. Slavili smo Boga kad je Paul pristao kupiti i Bibliju. Dok je ispunjavao ček, očekivali smo da će platiti samo za knjige Family Medical Care i Medicinal Plants, a da će ostaviti Violeti da plati Bibliju. Ali smo bili zadovoljni što je platio i Bibliju. I Violet je, naravno, bila zadovoljna.
Pomolili smo se s Violet i Paulom prije odlaska i znamo da će knjige i Biblija koje smo ostavili govoriti za Boga i biti im na blagoslov tijekom teških trenutaka u njihovom životu.
Joe Paola, Australija


Komentiraj