Vijesti iz lokalnih crkava

Početak projekta “Dodir nade” u Zadru

U petak 13. siječnja počeo je sa svojom prvom aktivnošću projekt „Dodir nade”, u sklopu kojeg će se tijekom čitave 2012. održavati različiti zdravstveno-edukativni programi za građane zadarske županije.

U petak 13. siječnja održana je prva radionica u Zadru pod naslovom „Što je zdravlje – koliko smo zdravi?” U prvom dijelu radionice polaznici su razgovarali u malim grupama o definiciji zdravlja prema Izjavi Svjetske zdravstvene organizacije, a zatim su  trebali sastaviti svoju vlastitu definiciju zdravlja.

U drugom dijelu radionice sudionici su proučavali biblijski događaj o Isusovom iscjeljenju paraliziranog čovjeka i trebali su u malim grupama odgovoriti na pitanje „Što iz ovog događaja možemo naučiti o zdravlju?” Desetak učesnika ove radionice je bilo vrlo aktivno u davanju odgovora na postavljena pitanja. Radionicu je vodio pastor Marijan Peršinović.

U trećem dijelu programa radionice je bila degustacija vegetarijanske hrane s kratkom prezentacijom o važnosti integralne riže u zdravoj prehrani. Domjenak i prezentaciju je pripremila vjeroučiteljica Mira Peršinović.

Program „Dodir nade” se sastoji od deset radionica, a održavat će se svakog petka u sljedeća tri mjeseca u Zadru.

Marijan Peršinović


Komentiraj