Jutarnji stih

Poseban dan u Copperbeltu

“Živa je, uistinu, Riječ Božja i djelotvorna; oštrija je od svakoga dvosjekla mača … prosuđuje nakane i misli srca.” (Hebrejima 4,12)

Ta subota je bila veliki dan za Adventističku crkvu u području velikih nalazišta bakra u Zambiji. Predsjednik Crkve i nekoliko njegovih ključnih suradnika posjetili su pokrajinu Chingola da bi prisustvovali krštenju dvadeset osoba koje su otkrile istinu zahvaljujući literaturi. Evo njihovog iskustva.
Thomas Lemana, literarni evanđelist koji je radio u Chingoli, prodao je nekoliko knjiga To Have and to Hold (Imati i zadržati) i Što adventisti vjeruju…? jednom vjerniku mjesne evangelističke crkve. Kad mu je Thomas odnio knjige, kupac je uzeo To Have and to Hold, ali je odbio Što adventisti vjeruju…? Budući da je kupac već platio obje knjige, Thomas je predložio da možda drugu knjigu poklone pastoru kupca. Thomas se čak ponudio da mu uruči tu knjigu. Kupac se složio i Thomas je odmah odnio knjigu pastoru, a pastor, koga ćemo zvati S, knjigu je ljubazno primio.
U kratkom vremenu crkva pastora S počela je primjećivati da njegove propovijedi postaju jasnije i dublje. Nakon tri mjeseca pastor S je rekao Thomasu: “U meni se odvija borba. Sada mi je jasno da ja i moja crkva vjerujemo u pogrešne doktrine.” Thomas je pastora S doveo u kontakt s adventističkim mjesnim pastorom. Uskoro je pokrenut čitav program proučavanja Biblije, na kojima su se okupljali pastor S i skupina njegovih vjernika s adventističkim pastorom i njegovim starješinama. Tako se dogodilo da je te divne subote u prosincu 2010. pastor S sa svojom suprugom, pastorom pomoćnikom i još sedamnaest drugih osoba kršten u zajednicu adventističkih vjernika! U vrijeme pisanja ovog izvještaja, pastor S i njegov pastoralni pomoćnik pohađaju tečaj za redovne literarne evanđeliste.
Sve se to zbilo zato što je Thomas odnio odbijeni primjerak knjižice Što adventisti vjeruju…? pastoru S i Bog je blagoslovio njihova sustavna proučavanja. Hvala Bogu za čuda koja se događaju zahvaljujući Njegovoj “živoj i djelotvornoj” Riječi.
Harold Cheche, Zambija


Komentiraj