Vijesti iz lokalnih crkava

Posjet Darka Kovačevića Osječkoj crkvi

Osječka crkva rado prima goste, a naročito one koji su iz nje ponikli, potom otišli dalje da bi u Osijek navratili s vremena na vrijeme kao aktivni i vjerni suradnici u Djelu. Jedan od njih je svakako Darko Kovačević koji nas je posjetio u subotu 30. studenog 2013. godine zajedno sa suprugom Robertom i najmlađim sinom Jakovom.

Došao je ne samo kao voditelj našeg najpoznatijeg gospel ansambla Agape, po čemu ga svi poznajemo, već ovoga puta u svojstvu pastora i voditelja Odjela komunikacije pri Jadranskoj uniji konferencija. Svojim srdačnim nastupom, toplinom izričaja i njemu svojstvenom karizmom sve nas je oduševio i ohrabrio. Govorio je o izazovima u radu Odjela za komunikaciju putem suvremenih medija koji danas zauzimaju vodeću ulogu u dosezanju ljudi, s posebnim osvrtom na jedinstven i neprocjenjiv uspjeh ansambla Agape na čijem čelu stoji već više od 30 godina. U subotnjoj propovijedi pod naslovom Iskreno srce pozvao nas je da kroz likove farizeja i carinika preispitamo razloge zašto dolazimo u crkvu i kakovi želimo otići iz nje; opravdani i promijenjeni ili ostati isti i zadovoljni sobom. U poslijepodnevnom terminu iznio je tematsko razmišljanje o molitvi, te ga upotpunio glazbenim nastupom obiteljskog tria.

Zahvalni smo bratu Darku što nas kao dijete ove crkve nosi u srcu i želimo mu obilje Božjih blagoslova i nesmanjenog oduševljenja u radu za Gospoda.

Gordana Balašević


Komentiraj