Jutarnji stih

Posjetili ste me

“Kad li te vidjesmo bolesna ili u tamnici, te dođosmo k tebi?” (Matej 25,39)

Kad razmišljam o ovom retku, moje srce je ispunjeno suosjećanjem prema tisućama zatvorenika u mojoj zemlji. Radio sam kao literarni evanđelist dvadeset osam godina i ova briga stalno leži u mojem srcu. Zato sam počeo kombinirati literarni evangelizam sa službom u zatvorima što mi omogućava da pomažem mnogim ljudima koji bi u protivnom ostali zaboravljeni.
Dopušteno nam je samo dva sata za provođenje programa za zatvorenike. Međutim, knjige Udruge Znaci vremena postale su most između zatvorenika i Evanđelja Isusa Krista. Preko knjiga oni uče i upoznaju se sa svojim Stvoriteljem.
Zahvaljujem Bogu što šalje svoje anđele da me prate svih ovih godina. Bio sam blagoslovljen njihovom zaštitom na svakom putovanju, a tu su i plodovi svakog posjeta. Kad odlazimo u zatvore, stotine zatvorenika okupljaju se i slušaju Božju riječ. Oni ne samo što slušaju, već se oduševljeno uključuju u ono što im iznosimo. Kad ih pozivamo da pjevaju zajedno s nama, oni to čine s radošću i cijelim srcem. Prošlog rujna i prosinca krstilo se i život posvetilo Bogu dvjesto zatvorenika.
Zahvaljujem Bogu za “Anđeosko drvce”, projekt koji smo ostvarivali svake godine tijekom duljeg vremenskog razdoblja. U okviru ovog programa dijelimo djeci zatvorenika knjige za Božić. Zatvorenički status uzrokuje financijske teškoće njihovim obiteljima. Djeca odrastaju u domu s jednim roditeljem i suočavaju se s mnogim izazovima dok se kreću kroz život bez jednog roditelja. Nadamo se da će im ove knjige pomoći da ljube Boga i izgrade dobar karakter.
Nedavno smo svoj program obogatili projektom “Slanje ljubavi udaljenim školama”. Tisućama djece koja žive u poljoprivrednim područjima u unutrašnjosti nedostaju sredstva za nabavku dobrih knjiga. Naše knjige koje je objavila naša nakladnička kuća pomoći će da ih dovedemo Isusu.
Ja se držim savjeta iz Izreka 3,5.6: “Uzdaj se u Jahvu svim srcem. … Misli na nj na svim svojim putovima, i on će ispraviti tvoje staze.” U ovome pronalazim hrabrost za svaki novi dan znajući da će me Bog voditi u svim okolnostima. On blagoslivlja svoju djecu koja pomažu potrebitima i preko nas će učiniti velike stvari.
A-Wen Yang, Tajvan


Komentiraj