Jutarnji stih

Potvrda poziva

“Zato se ne bojte! Ja ću se brinuti za vas i za vašu djecu.” (Postanak 50, 21)

Nedugo nakon odluke da postanem literarna evanđelistica, morala sam kupiti zalihe literature koju ću nositi po kućama, a i određenu količinu knjiga s kojima ću poslovati. Sa samo tisuću australskih dolara na bankovnom računu, svotom za koju je bilo potrebno mjesecima štedjeti za školarinu moje djece, nije mi preostalo novca da kupim ni najmanju količinu literature. Odlučivši da ću ipak ići naprijed bez obzira na to, uložila sam 520 dolara za literaturu od sredstava za školovanje djece, ali sam bila zabrinuta. Dan-dva poslije probudila sam se vrlo rano, prije ostalih u obitelji. Izlila sam svoje srce pred Bogom u vezi s financijama, a zatim nastavila s poslom. Nešto poslije moj me je muž obavijestio da ide k liječniku. Pošao je biciklom i odvezao se do ambulante, da bi otkrio da liječnika nema. Okrenuo je bicikl da se vrati kući, ali je sreo dvije starije žene koje nikada prije nije vidio. Da bi bio siguran, upitao ih je je li to ispravna liječnikova kućna adresa; one su potvrdile da jest.

Nakon što su nekoliko minuta razgovarali, jedna žena je rekla: “Željela sam upoznati nekoga kao što ste vi.” Zatim mu je rekla: “Molim vas da malo pričekate!” Nemajući pojma što ta žena smjera, moj muž je pričekao. Kad se nekoliko trenutaka kasnije vratila, uručila mu je pet stotina dolara bez obrazloženja! Zatim je druga žena otvorila torbu i dala mojem mužu još pedeset dolara. Oduševljen i skoro bez riječi, moj muž im je srdačno zahvalio i požurio se kući.

Na putu kući Gospodin mu je u srce stavio plan da povjeri taj novac meni za školarinu djece, što je i učinio, ne znajući za moje molitve toga jutra. Bila sam presretna zbog Gospodnje dobrote i Njegove potvrde mojeg poziva u literarnu službu.

Kako je istinit tekst iz Biblije: “Zato najprije tražite kraljevstvo Božje i njegovu pravednost, a to će vam se nadodati!” (Matej 6,33) I Ellen G. White nas podsjeća: “Naš nebeski Otac ima tisuću načina da se pobrine za nas, o kojima mi ništa ne znamo. Oni koji prihvate načelo da je služenje Bogu od najveće važnosti za njih, vidjet će kako problemi iščezavaju, a pred svojim će nogama ugledati ravnu stazu.” (Služba liječenja, str. 305) Toga dana bila sam bogato blagoslovljena, a primila sam i vrijedan podsjetnik u sigurnost Božjih obećanja.

Darlene Sharp, Australija


Komentiraj