Duhovnost

Pouzdan vodič

Izvor: Pixabay

“Ali budite izvršioci riječi, a ne samo slušaoci koji zavaravaju sami sebe!” (Jakov 1,22)

Bog poziva one koji poznaju Njegovu volju da budu izvršitelji Njegove riječi. Slabost, polovičnost srca i neodlučnost izazivaju sotonske napade, a one koji dopuštaju ovim karakternim crtama da se razvijaju, uzburkani valovi kušnji beznadno će povući u dubinu. Od svakoga tko priziva Kristovo ime zahtijeva se da raste do punog rasta visine Kristove, živog vođe kršćana.

Svima nama potreban je vodič kroz mnoge tjesnace u životu, kao što je mornarima potreban kormilar za plovidbu između podvodnih grebena ili niz rijeku punu sprudova; a gdje se ovakav vodič može naći? Mi vam ukazujemo … na Bibliju. Nadahnuta od Boga i pisana od strane svetih ljudi, ona ukazuje, s velikom jasnoćom i preciznošću, dužnosti i starih i mladih. Ona uzdiže um, omekšava srce i daje blagost i svetu radost duhu. Biblija prikazuje savršen uzor karaktera. Ona je nepogrešivi vodič u svim okolnostima, do kraja životnog puta. Uzmite je kao svojeg savjetnika, pravilo vašeg svakidašnjeg života. …

U Svetom pismu, skriveno od površnog tragača, leži na tisuće dragulja istine. Rudnik istine nikada se ne može iscrpsti. Što više istražujete Pismo poniznog srca, to će veće biti vaše zanimanje i osjećat ćete veću želju da uskliknete s Pavlom: “O dubino bogatstva i premudrosti i razuma Božjega! Kako su neispitljivi njegovi sudovi i neistraživi njegovi putovi!”

Svakoga dana trebali biste naučiti nešto novo iz Svetog pisma. Istražujte ga kao zakopano blago jer ono sadrži riječi vječnog života. Molite se za mudrost i razumijevanje da biste razumjeli ove svete spise. Kad biste to još danas učinili, našli biste novu slavu u Božjoj riječi. Osjećali biste da ste primili novo i dragocjeno svjetlo o predmetima u vezi s istinom, a Sveto pismo bi stalno dobivalo novu vrijednost u vašim očima. …

Marljivo koristite sva sredstva milosti da se preobrazi vaš karakter i da biste mogli uzrasti do pune visine muškaraca i žena u Kristu Isusu.

Ellen G. White

(tekst je preuzet iz knjige Maran Atha, 42. str.)

Podijeli