Izdvojeno

Poziv na molitve za mir

Svi smo pogođeni stanjem u Ukrajini i zabrinuti zbog posljedica na šire područje. U Ukrajini imamo 784 adventističke mjesne crkve i 43.307 vjernika; a u Rusiji 451 adventističku mjesnu crkvu i 31.500 vjernika. Ratni sukob koji je izbio prouzročit će stradanja i gubitke života na svim stranama, s izbjeglicama i prognanima koji će dolaziti u zemlje naših unija. Imajući ovo na umu, Transeuropska divizija Generalne konferencije Kršćanske adventističke crkve poziva na molitve za mir.

Molitve za mir
Ovog tjedna u Europi je izbio sukob s vojnim djelovanjem neviđenih razmjera. To će neizbježno imati za posljedice gubitke života i mnoge nevolje ne samo u Ukrajini, nego i u okolnim zemljama. Ove subote, i u danima i tjednima koji su pred nama, udružimo se u molitvi za ljude na svim stranama sukoba: za one koji se nađu odvojeni od članova obitelji, raseljeni i koji trpe stradanja i gubitke. Potražimo prilike da služimo drugima dok države otvaraju svoje granice, crkve i domove za pružanje usluga prognanima i raseljenima. Ujedinimo se u molitvi da budemo Kristove ruke i noge u vrijeme velike potrebe.

PORUKA PREDSJEDNIKA GENERALNE KONFERENCIJE: HITAN POZIV NA MOLITVU
Pastor Ted Wilson | Facebook

Dragi prijatelji,

Bez sumnje svi pratite trenutne međunarodne događaje. Velika je potreba da molimo za našu dragu braću i sestre u istočnoj Europi, Ukrajini i Rusiji. Izazovi koji se pojavljuju s ovim otvorenim sukobom su strašni. U tom dijelu svijeta imamo na tisuće vjernika. Potrebne su im naše molitve i podrška na svaki mogući način. Molimo vas da njih i njihove obitelji imate u svojim molitvama, dok se molimo za mir u svijetu kako bi poruke trojice anđela mogle stići u svaki dom i srce u ovim posljednjim danima zemaljske povijesti. Molimo vas da se molite za naše pastore, članove crkve, dužnosnike, studente i ustanove u Ukrajini — uključujući adventističku ustanovu visokog obrazovanja u Buči, oko sat vremena od Kijeva, našu prekrasnu kliniku i zdravstveni centar u središtu Kijeva i našu nakladničku kuću.

Nakon što sam nekoliko godina živio u tom dijelu svijeta i posjetio drage članove naše crkve u mnogim mjestima Euroazijske divizije, uključujući Ukrajinu, moje je srce povezano s njima. Oni su vjerni i predani adventisti sedmoga dana. Molimo vas, molite se za njihovu hrabrost i svjedočenje o Kristu u ovim vrlo teškim vremenima. Neka Božja prisutnost i snaga budu opipljivi za svakoga od njih i neka im Bog ulije mir dok ih vodi kroz ove teške neprilike. Božja dragocjena obećanja su uvijek sigurna, kao što su ona u Izaiji 26,3; Izaiji 41,10.13 i Jošui 1,9.

Danas se oko tri stotine zaposlenika u svjetskom sjedištu Crkve adventista sedmog dana u Silver Springu u Marylandu sastalo preko Zooma na posebnu molitvu. Spremni smo pomoći na bilo koji način Euroazijskoj diviziji, koja uključuje Ukrajinu. Pomoći ćemo moralnom podrškom, savjetima, molitvama i financijskom pomoći. ADRA trenutno traži načine za pružanje humanitarne pomoći zemlji, kao i onima koji se suočavaju sa statusom izbjeglica. Naravno, crkva prema svojoj ljudskoj sposobnosti ne može načiniti bilo kakve mjerljive promjene u trenutnoj nevolji, ali imamo na raspolaganju silu koja nam je dostupna kroz molitvu, i potpuno se oslanjamo na Svemogućeg Boga da djeluje kako bi se zaustavilo krvoproliće i obnovio mir.

Euroazijska divizija poslala je posebnu objavu svim članovima Adventističke crkve na području te divizije da se udruže u ujedinjenoj molitvi svakog dana u 19 sati, počevši od 24. veljače do 4. ožujka. Osim toga, ove subote, 26. veljače, bit će dan posta i molitve na cijelom području te goleme divizije. Pozivam vas sve da se, kao svjetska crkvena obitelj, pridružite našoj dragoj braći i sestrama u Euroazijskoj diviziji u ovom posebnom vremenu molitve, dok se molimo za mir i da Božji Duh nadzire događaje.

Osim toga, molimo vas da imate na umu i u svojim molitvama i naše ljude u Kini, koji se suočavaju sa sve većim ograničenjima; naše članove u Mijanmaru, koji se suočavaju s progonima; tisuće naših članova u Južnom Sudanu, koji se suočavaju s nadolazećom glađu; tisuće naših članova u Etiopiji, koji se suočavaju sa sukobima; i sestre i braću u mnogim drugim mjestima širom svijeta koji imaju poteškoća. Svakako, to su znakovi Kristova skorog povratka. Trebamo moliti Gospodina molitvo m za mir i moliti ohrabrenje za naše dragocjene vjernike u Euroazijskoj diviziji i diljem svijeta. Neka Gospodin donese ozdravljenje i mir svima u izazovnim okruženjima po cijelom svijetu.

Znamo da Isus uskoro dolazi! Kakvu blagoslovljenu nadu imamo dok sigurno počivamo u Njegovim rukama. Hvala vam na molitvama.

Ted N. C. Wilson, predsjednik Crkve adventista sedmog dana


Komentiraj