Izdvojeno

Poziv predsjednika Crkve adventista sedmog dana Ted N. C. Wilsona

[Getty Images]

Predsjednik Kršćanske adventističke crkve u svijetu, Ted N. C. Wilson, pozvao je 9. ožujka 2020. vjernike i sve stanovništvo svijeta na molitvu za one koji su zahvaćeni bolešću prouzročenom koronavirusom te sve koji su izgubili svoje voljene. Budimo snažni svjedoci u dijeljenju Kristove ljubavi i brige za ljude u potrebi na način koji će biti od pomoći i zdravstveno odgovoran.

S obzirom na novonastalo stanje, postavljaju se pitanja u vezi s održavanjem zasjedanja Generalne konferencije 2020. u Indianapolisu, od 25. lipnja do 4. srpnja 2020. godine. Budite sigurni da službenici Generalne konferencije i ostali suradnici i dužnosnici Adventističke crkve razmatraju stanje i sve moguće scenarije. Uložit ćemo svaki napor da se pronađu najbolja rješenja u slučaju nastavka ovakvih okolnosti koje bi mogle utjecati na zdravlje i putovanja. Ipak, u ovom trenutku svi planovi za održavanje zasjedanja i dalje vrijede. Molimo se za Božje vodstvo i usmjerenje u svemu što radimo.

Oslonimo se u potpunosti na Gospodina dok se pozivamo na obećanje iz Psalma 37.3-5: “U Jahvu se uzdaj i čini dobro, da smiješ stanovati u zemlji i živjeti u miru. Sva radost tvoja neka bude Jahve: on će ispuniti želje tvoga srca! Prepusti Jahvi putove svoje, u njega se uzdaj i on će sve voditi.” Kao crkva na svjetskoj razini, mi smo u Njegovim rukama, ma s kakvim se poteškoćama suočili tijekom propovijedanja Radosne poruke o Kristu, Njegove trostruke anđeoske vijesti i Njegovog skorog drugog dolaska. Hvala vam za molitve za Božju crkvu i njezino djelo!

Ted N. C. Wilson, predsjednik Generalne konferencije Kršćanske adventističke crkve u svijetu