Vijesti

Predavanja Tomislava Terzina u Zagrebu

U središnjoj zagrebačkoj crkvi na Prilazu Gjure Deželića 77, od 14. do 16. svibnja 2019. godine održavao se niz predavanja “Izazovi i prijetnje biotehnologije” poznatog predavača prof. dr. Tomislava Terzina, molekularnog biologa i redovitog predavača na Sveučilištu Alberta u Kanadi. Profesor Terzin je već otprije poznat zagrebačkom i hrvatskom slušateljstvu jer se nekoliko puta predstavio svojim kvalitetnim i osebujnim predavanjima zagrebačkom i pulskom slušateljstvu te je gostovao na Hrvatskom radiju i televiziji.

U svojima predavanjima, osim što slušateljstvo i gledateljstvo uvodi u svijet molekularne biologije i grana srodnih svojoj struci, slušatelje vodi u Bibliju i potvrđuje njezinu vjerodostojnost i praktičnost za svakodnevicu te pripremu za budućnost koja dolazi.

Na svojem novom nizu predavanja “Izazovi i prijetnje biotehnologije”, s kojim je otpočeo svoje gostovanje u Hrvatskoj, u dvorani adventističke crkve u Zagrebu okupio je dvjestotinjak zainteresiranih polaznika predavanja koji su strpljivo čak i po dva sata pratili ono što je predavač za tu večer pripremio. Svoje veliko zanimanje za izneseno potvrdili su i brojnim pitanjima koja su svake večeri postavljali cijenjenom gostu. Profesor Terzin je na spontan a opet stručan način pokušao svakom zainteresiranom slušatelju što je moguće određenije odgovoriti na postavljeno pitanje te iskoristio tu prigodu da uz svako pitanje obogati već prije izneseno predavanje novim činjenicama i podacima. Razgovori po završetku predavanja nastavljali su se i u hodniku adventističke bogomolje. Svi redoviti polaznici dobili po primjerak novoizišle knjige prof. Terzina u izdanju Nakladničke kuće Znaci vremena, Cenzurirana znanstvena otkrića.

Sva predavanja su prenošena uživo, a bit će pohranjena i moći će se gledati na YouTube kanalu Kršćanske adventističke crkve Zagreb 1. Na kraju niza predavanja pastor Dario Kovačević, domaćin tih predavanja, zahvalio se gostu i njegovoj obitelji i poželio neki novi niz u skoroj budućnosti. Neka predavanja iz ovog niza, ali i još neka nova, uskoro će moći pratiti građani Požege i njihovi gosti na predavanjima prof. dr. Tomislava Terzina u njihovom gradu.

Tijekom gostovanja u Zagrebu prof. Terzin je sudjelovao u radijskoj emisiji Religijski forum urednika i voditelja Ivana Dukarića Stubičara, i snimio nastavak televizijske emisije Na rubu znanosti urednika i voditelja Krešimira Mišaka.

Neven Klačmer