Predsjednik Kršćanske adventističke crkve daje priopćenje o progonu vjerskih manjina u Iraku i Siriji

Vijesti 21. 08. 2014.

Ted N. C. Wilson, predsjednik Generalne konferencije Kršćanske adventističke crkve [fotografija: ANN]

Wilson poziva vjernike da mole za žrtve ekstremizma

Predsjednik Kršćanske adventističke crkve, Ted N. C. Wilson, daje sljedeće priopćenje u kojemu izražava zabrinutost zbog progona vjerskih manjina u Iraku i Siriji:

Uz veliku žalost i duboku zabrinutost čuli smo za nesretne okolnosti u kojima su deseci tisuća kršćana i ostalih izloženi progonu, prisili, ubijanju, zastrašivanju i gubitku vjerske slobode u nekim područjima Iraka i Sirije.

Žurno pozivam sve članove Kršćanske adventističke crkve diljem svijeta da mole za žrtve ovakve krajnosti u vjerskoj netrpeljivosti. Potrebno je isto tako moliti za različite vjerske manjine koje su postale meta zbog svojih vjerskih uvjerenja i vjerovanja.

Vrlo je važno da međunarodna zajednica djeluje jedinstveno kako bi se zaustavili progoni kršćanskih vjernika i ostalih koji predstavljaju one koji su stotinama godina živjeli u relativnom miru sa svojim muslimanskim susjedima na Bliskom istoku. Kršćanska adventistička crkva će učiniti najviše što može kako bi pomogla žrtvama ove nove nesreće koja je odraz potpunog nedostatka vjerske slobode, pa ćemo žarko moliti za pozitivno rješenje ovih užasnih okolnosti. Neka Sveti Duh kao Tješitelj bude osobito blizu onih koji se u ovo vrijeme suočavaju s izravnim progonima i smrću.

Ted N. C. Wilson, Predsjednik Generalne konferencije Kršćanske adventističke crkve