Prijenos adventističkog bogoslužja na Hrvatskom radiju

Vijesti 11. 07. 2014.

Kršćanska adventistička crkva u Virovitici slavila je Boga obiljem duhovne glazbe, čitanjem biblijskih tekstova, molitama i duhovnom porukom pastora Nevena Relića, što je izravno prenosio Hrvatski radio.

U organizaciji Odjela za komunikacije Kršćanske adventističke crkve i Hrvatskog radija, u subotu 16. kolovoza 2014. održan je izravni prijenos bogoslužja iz mjesne crkve Virovitica na Hrvatskom radiju od 11 do 12 sati. Najavljujući prijenos tog bogoslužja Ivan Dukarić-Stubičar, novinar Redakcije religijskog programa Hrvatskog radija, dao je lijep uvod o djelovanju i posebnostima Kršćanske adventističke crkve u Hrvatskoj i svijetu.

Raznovrstan, kvalitetan i duhovan sadržaj bogoslužja isprepleten mnogim pjesmama, molitvama, zahvalnostima, čitanjem biblijskih tekstova i duhovnom porukom domaćeg pastora Nevena Relića zasigurno je zadobio pozornost slušatelja Hrvatskog radija. Između ostalog imali su priliku čuti i osobno svjedočanstvo o iscjeljenju od teške bolesti koje je iznio vjernik virovitičke crkve Anđelko Vidak. Slušateljstvo je moglo uživati i u nadahnutim duhovnim pjesmama koje je Bogu na slavu pjevao sastav mladih, ne samo prije propovijedi pastora Relića, već i usred njegove duhovne poruke. Nije nedostajalo niti zajedničkog pjevanja uz pratnju orgulja i trube. Nakon zahvalnosti za djecu, najmlađi su se također pridružili slavljenju svojom razdraganom i dobro uvježbanom pjesmicom, a nastupio je i mladi saksofonist Luka Relić, koji je ove godine dobio prvu nagradu na državnom natjecanju, što je u svom komentaru naglasio i novinar Dukarić-Stubičar.

Duhovna poruka pastora Relića započela je razmišljanjem pritvorenog Ivana Krstitelja o tome tko je Isus i je li On Mesija koji je trebao doći, s obzirom da je izlazio iz okvira tadašnjih religijskih i društvenih običaja, a završila je pozivom svima nama danas da, poput Isusa, dajemo ljubav i milosrđe ljudima oko sebe.

Mjesna crkva Virovitica priredila je ovo bogoslužje sa svojim vjernicima, pastorom i njegovom suprugom Svetlanom Relić, koja je predvodila usklađivanje bogoslužja i uvježbavanje njegovog glazbenog dijela.

Odjel komunikacija povjerio je ovakav projekt mjesnoj crkvi Virovitica zbog  dugogodišnjeg uspješnog djelovanja koje vjernici i pastor tog crkvenog okruga imaju na svojim lokalnim radijima. Radio Virovitica, Radio Slatina i Radio Pitomača redovito ugošćuju emisije duhovnog sadržaja koje oni priređuju, a neke se emitiraju uživo. Njihovo iskustvo, naklonost i ljubav prema takvom radu pridonijeli su uspješnoj organizaciji prvog prijenosa adventističkog bogoslužja na Hrvatskom radiju kojim se širila Radosna vijest.

Darko Kovačević
Voditelj Odjela komunikacija i odnosa s javnošću
Jadranske unije konferencija Kršćanske adventističke crkve 

Leave a Comment