Izdvojeno

Prikupljanje sredstava za gradnju u Maruševcu

Drage sestre i braćo,
hvala vam što Maruševec imate u svojim molitvama i što prema mogućnostima materijalno podupirete odgojno obrazovno djelo već dugi niz godina. Premda velika većina vas možda već duže vrijeme nije posjetila Maruševec i možda niste upoznati s nastalim promjenama, iza nas je posebna godina u kojoj smo ostvarili zacrtani cilj obnove dijela Srednje škole i uz Božju i vašu pomoć savladali naizgled nepremostive izazove.

U 2020.godini vjerništvo hrvatske i slovenske konferencije prikupilo je 130 000 kn darova za Maruševec. Jadranska unija konferencija uložila je oko 2 400 000 kn u obnovu zgrade Srednje škole koju trenutno pohađa 233 učenika. Ovim pismom vas pozivamo da promislite o tome koliko je važno da u našem zemaljskom životu imamo ono što će nas upućivati u nebeske vrijednosti. Zato gradimo crkve i osnivamo ustanove koje doprinose misiji Crkve, te kako bi smo istaknuli one trajne vrijednosti koje kao Crkva prepoznajemo i objavljujemo.

Možda će netko reći da nismo dosljedni ili da te vrijednosti nedovoljno jasno ističemo. Međutim, to je naša zajednička borba i cilj pred kojim ne trebamo posustati. Naša Crkva ima svoje borbe i izazove te ovisi o svakom vjerniku i načinu na koji će on poduprijeti Božje djelo. Prije svega svojim životnim primjerom a potom i ulaganjima. Ulaganjem svog vremena, darova i materijalnih dobara kako bi se svjetlo Božje riječi širilo.

Živimo u vremenu kada se ljudi okreću sebi te ne grade zajedništvo i ne osjećaju povezanost s pojedincima, skupinama i institucijama. Međutim, Božja riječ nas uči da su apostoli i prvi kršćani cijenili zajedništvo i da su u izrazito poganskom okruženju, na različite načine širili kršćanski svjetonazor i način života.

Vođe Crkve u našoj zemlji su prije više od pola stoljeća prepoznali da treba podizati crkve i crkvene ustanove koje će biti središta evanđeoske objave i dosezanja društvene zajednice. Uz svesrdnu podršku svih vjernika, Srednja škola u Maruševcu imala je u proteklom razdoblju istaknutu ulogu u tom procesu. To nas motivira da nastavimo ulagati, međutim bez vas je to nemoguće. Ne apeliramo na vaše emocije, nego vas pozivamo da u svijetu koji se raspada dio svojih sredstava uložite u one vrijednosti koje će svoje rezultate pokazati u vječnosti.

Vjerujemo da će uskoro biti takve okolnosti da Maruševec bude mjesto novih susreta i ohrabrenja kako nas vjernika tako i brojnih učenika i studenata. Pomozimo da to mjesto ispuni svoju zadaću i poduprimo one kojima je ta dragocjena ustanova povjerena na upravljanje kako bi to zaista bilo mjesto koje pruža nadu i bolji pogled na svijet koji dolazi.

Vašim dragovoljnim darovima obnoviti ćemo one zgrade koje još treba obnoviti. Vjerujemo da ćete imati priliku pogledati i video prilog kako biste vidjeli rezultate obnove koja je zajedničkim naporima ostvarena u protekloj 2020. godini, te vidjeli određene potrebe za koje se prikupljaju sredstva.

Želja nam je da i ubuduće Maruševec bude čuvar vrijednosti u koje čvrsto vjerujemo te oaza mira i mjesto susreta vjernika iz svih crkava u našoj uniji. Hvala vam na dragovoljnoj i svesrdnoj materijalnoj potpori. Vjerujemo da će Bog obilno blagosloviti vašu darežljivost.

Dejan Stanjević, ravnatelj Srednje škole u Maruševcu i Drago Mojzeš, predsjednik Jadranske unije konferencija

Svoje darove možete slati:
1. U omotnici za prilaganje Desetina i darova u rubrici: Obećanje i dar za Maruševec
2. Uplatom na račun Crkve:
Uplate iz Hrvatske:
Primatelj: Kršćanska adventistička crkva HK
10000 Zagreb, Prilaz Gjure Deželića 77
IBAN: HR8923600001101567531
Opis plaćanja: 361MARUS01

Uplate iz inozemstva:
Primatelj: Kršćanska adventistička crkva HK
10000 Zagreb, Prilaz Gjure Deželića 77
IBAN: HR8923600001101567531
SWIFT: ZABAHR2X
Opis plaćanja: 361MARUS01