Prikupljeni darovi na susretu Maruševčana 2016.

izdvojeno-slider 5. 08. 2016.

Susret Maruševčana od 28. do 31. srpnja 2016. je po mnogočemu bio veličanstven događaj. Ponajprije zbog sjajnog ozračja, zbog susreta s dragim ljudima koji se godinama nisu vidjeli, zbog odlične hrane, zanimljivih izleta, bogatog i sadržajnog programa i zbog najvažnijeg — a to je priznanje da je Maruševec svojim odgojnim i obrazovnim utjecajem na sve generacije ispunjavao svoju zadaću u prošlosti, i da to čini u sadašnjosti. Pred nama su nova vremena te Maruševec treba osuvremeniti u tehničkom smislu, ali zadaća i ciljevi ostaju isti: učiti i odgajati mlade da služe Bogu i društvu gdje god ih životni put odvede.

Susret kojem je prisustvovalo oko devet stotina Maruševčana bio je poseban i po darovima koji su prikupljeni na subotnjem bogoslužju. U prijepodnevnom dijelu velikom darežljivošću prisutnih prikupljeno je u osam različitih valuta iznos u kunskoj protuvrijednosti od 26.888,97 kuna.

Poslijepodnevni dar je bio namijenjen izgradnji novog učeničkog doma za mladiće. U posebno pripremljene kuverte okupljeni su odmah mogli priložiti svoj dar za gradnju internata, ali i upisati iznos obećanja koji namjeravaju priložiti u sljedećih godinu dana. S posebnim zadovoljstvom mogu izvijestiti da je u poslijepodnevnom daru, zajedno s prilozima u kuvertama, prikupljeno 36.979,32 kuna (protuvrijednost sedam različitih valuta), a posebno ohrabruje iznos obećanja za gradnju, a to je 134.814,29 kuna. Činjenica je i da su mnogi od prisutnih u svojem srcu donijeli odluku da će, bez obzira na napisano ili nenapisano obećanje, u okviru svojih mogućnosti vjerno prilagati svoje darove namijenjene Maruševcu.

Svi smo zahvalni Bogu za vodstvo i zaštitu nad Njegovom Crkvom i njezinom obrazovnom ustanovom u Maruševcu u proteklim godinama, a zahvalni smo i vjernicima i prijateljima Maruševca u Hrvatskoj i inozemstvu koji su na ovom susretu pokazali duh zajedništva i odanosti Božjem djelu i ovoj obrazovnoj ustanovi. Pokazali su duh ljubavi i požrtvovnosti tako što ne zaboravljaju blagoslove i prednosti koje su kao učenici i studenti uživali, nego pomažu da novi naraštaji isto tako dožive predivna iskustva školujući se u Maruševcu.

Iskreno vjerujem da će iznos koji je obećan za Maruševec biti i prikupljen, a širenjem dobrih vijesti o Maruševcu taj iznos će biti i višestruk. Molimo Boga da nam omogući ostvarenje planova u izgradnji učeničkog doma i rekonstrukciji Škole, kako bi sljedeći susreti Maruševčana opet bili nezaboravni.

Nebojša Milovanović, blagajnik Jadranske unije konferencija

Snimak prijepodne:

[youtube height=”315″ width=”560″]https://www.youtube.com/watch?v=WK0ceqYE3Qo[/youtube]

Snimak poslijepodne:

[youtube height=”315″ width=”560″]https://www.youtube.com/watch?v=BjxmaTMVBig[/youtube]

Leave a Comment