Jutarnji stih

Prosvijetljena crkva

„I jer od djetinjstva poznaješ sveta Pisma koja te mogu učiniti mudrim za spasenje po vjeri u Krista Isusa.“ (2. Timoteju 3,15)

Gospodin ne može uporabiti ljude u svojoj službi u bilo kojoj grani djela ako nemaju krotak i poučljiv duh. Oni koje Bog zapošljava u svojoj službi moraju biti vjerni načelima, ali iako ne smiju skrenuti s jasnoga puta dužnosti zbog svojih sebičnih probitaka, ne smiju biti ni zatucani i zadojeni vlastitom važnošću. Ako srce nije povezano s Izvorom svake mudrosti, u njemu neće biti ni trajne svijesti o svetosti djela. Oni koji rade za Krista, moraju crpsti sav svoj život i svoje nadahnuće od Boga. Oni se moraju pokoravati Njegovoj volji i Njegovim putovima i ne smiju imati svoju volju i svoj put. Oni koji žele postati živi provodnici svjetla moraju biti u vlasti nečega što je više od navika i mišljenja. Oni svakoga trenutka trebaju živjeti u svjesnoj vezi s Bogom. Njihov život mora biti povezan s načelima istine i pravde. Oni moraju postati dionici božanske naravi.

Božji sluga treba se neprestano truditi da stekne umnu snagu, i svako dostignuće njegovog uma treba biti posvećeno proslavljanju Boga. Mi moramo proširiti svoja shvaćanja o tome što Bog zahtijeva od svojeg naroda.

Mi se ne smijemo zadovoljiti ničim manjim od božanskog prosvjetljenja iz središta Svjetla u svemiru. Kada dobijemo to prosvjetljenje, tada ćemo uvidjeti potrebu da krenemo naprijed i prema gore, da uzdignemo mjerila, da njegujemo najuzvišenije težnje, da ostvarimo najviša dostignuća. Tada ćemo stalno crpsti s Izvora svake mudrosti i živjeti kao da se nalazimo pred Božjim očima. …

Gospodin vam je povjerio sve vaše talente i On će vas smatrati odgovornim za njihovu uporabu i usavršavanje. … Mi moramo pokazivati Božju slavu. To je visoki cilj našeg postojanja. Moramo cijeniti svjetlo koje je Bog unio u iskustvo naših bližnjih. Naš život i karakter izloženi su utjecaju tjelesnih, intelektualnih i moralnih dostignuća proteklih naraštaja. Ako ostanemo u neznanju, ne možemo okriviti nikoga drugoga osim sebe. Ako napregnemo sve svoje snage, ako potpuno opteretimo svaku sposobnost imajući pred očima jedino Božju slavu, obavit ćemo dragocjeni posao za Boga. (Signs of the Times, 30. studenoga 1888.)


Komentiraj