Vijesti

Prvi put u povijesti, indijska FM postaja emitirala adventističku radio emisiju

Indijska FM radio postaja ovog tjedna je emitirala prvu radio-emisiju adventista sedmog dana. Producirana od strane Adventističkog svjetskog radija (AWR), emisija je snimljena na jeziku Telugu i emitirana u gradu Hyderabadu u istočnosredišnjoj Indiji, gdje je taj jezik u širokoj upotrebi.

Fotografija: FM radio postaja u gradu Hyderabadu postala je prva indijska postaja koja je emitirala adventističku radio emisiju. Ovaj grad istočnosredišnje Indije dom je za više od 9 milijuna ljudi. [Erik Wilde/Wikimedia]

Do sada su slušatelji u Indiji mogli čuti AWR-ove emisije samo preko kratkovalnog (SW) radija ili preko RSS podcast snimki s interneta, na 13 jezika koji se govore u zemlji. Jedna grana crkvene radijske službe nedavno je potpisala ugovor s jednom indijskom radijskom agencijom za početnih 11 emisija na Telugu jeziku. AWR-ovi službenici su rekli da su u planu i emisije na Hindiju i engleskom jeziku za velike gradove kao što su Mumbai, Bangalore i Delhi. U gradu Hyderabadu živi više od 9 milijuna ljudi. Nakon Kine, Indija je druga najmnogoljudnija zemlja u svijetu.

„Ovo je vrlo značajan korak u dosezanju velikih gradova Indije koji je došao nakon dvije godine intenzivnog rada u pregovorima s povezanim agencijama i pripremanju emisija“, rekao je presdjednik AWR-a Dowell Chow.

Adventistička crkva se u ovom trenutku usredotočuje  na misiju u gradovima, gdje živi polovica svjetskog stanovništva. Mumbai je jedan od nekoliko desetaka velikih gradskih središta koja je crkva izabrala diljem svijeta za udruženi evangelizam, počevši s New Yorkom sljedeće godine.

15. studenog 2012. Silver Spring, Maryland, SAD, 
Shelley Nolan Freesland/ANN


Komentiraj