Radost krštenja u Novoj Gradiški

Vijesti iz lokalnih crkava 23. 05. 2014.

Nakon višemjesečnog proučavanja, održavanja posebnih sastanaka, čitanja biblijskih uputa o obraćenju, uz puno molitve i izvanredan rad Svetoga Duha, kao i zajedništvo vjernika s pastorom Miroslavom Lorencinom, došlo je do velikog buđenja novogradiške crkve, povratka mnogih starih vjernika te dolazak prijatelja. Bog nas je blagoslovio nezaboravnim subotnjim danom 10. svibnja 2014. — radošću krštenja. Nebo se sjedinilo s radošću crkve, jer je šest osoba učinilo zavjet s Bogom: Patricia Ahola, Antonija Turković, Mateja Turković, Tomislav Turković, Samuel Turković i Srećko Slovinac.

Sveti Duh je utjecao da izaberu slijediti Krista, a svečanost krštenja obavio je pastor Miroslav Lorencin. Duhovnu poruku krštenicima, okupljenim vjernicima te prijateljima održali su pastori gosti: Drago Mojzeš, predsjednik Hrvatske konferencije, Igor Lorencin, dekan Adventističog teološkog fakulteta, Bojan Topić i Dejan Vučetić.

Istaknuli su da krštenjem slijedimo Kristov primjer, jer On je i sam krštenjem na Jordanu započeo svoje javno djelovanje na Zemlji. Ohrabrili su krštenike riječima da Bog koji oprašta, koji je milostiv i pun ljubavi vodi one koji Ga slijede u svojem životu i žive u skladu s Njegovom voljom.

Obilje glazbenog programa ostavilo je snažan dojam na prisutne i pridonijelo ovoj svečanosti. Pjesmom su slavili Boga sastav iz Bosanske Gradiške, obiteljski sastav Čuvari Božjeg zakona, sastav Eden te drugi izvođači i solisti. Slavili smo Boga uz psalme, recitacije, prezentacije i iskustva

Još jednom čestitamo krštenicima dobrodošlicu u veliku Božju obitelj. Upućujemo Bogu molitvu da ih vodi i udijeli im obilje blagoslova u njihovom daljnjem kršćanskom životu. Radujemo se još mnogim prijateljima s kojima vjernici crkve proučavaju, a želja i molitva nam je da se sedmero dragih osoba, koji su se odazvali na proučavanje Biblije i pripremu za sljedeće krštenje, uskoro pridruže Božjoj obitelji te da uskoro opet svjedočimo svečanosti krštenja. Kao Isusovi učenici želimo svi zajedno širiti Kristovu ljubav i Radosnu vijest.

Jasna Špoljarević

Leave a Comment