Vijesti iz lokalnih crkava

Radost krštenja u Rijeci

Subota 24. rujna je bila posebno svečana i radosna za mjesnu crkvu u Gajevoj 5 u Rijeci. Te je subote svoj osobni zavjet s Gospodinom javno predstavila biblijskim krštenjem Dijana Majcan. Obred krštenja vodio je pastor Miroslav Lorencin. Sreća zbog ovog događaja je to veća što je Dijana ovu životno važnu odluku donijela brzo nakon krštenja supruga Mladena. 

Dijana je Božju riječ čitala uz svojega supruga, a biblijske istine je s mladom obitelji Majcan proučavao Zdravko Miholić. Mladom bračnom paru i njihovom dvogodišnjem sinu Jakovu potpora u svakom pogledu su bili vjernici iz Buzeta. Dijana i Mladen uključili su se u službe, a Dijana je jedan od inicijatora otvaranja web stranice www.adventisi-buzet.info. Ona sudjeluje u uređivanju ove stranice, koju svakako treba posjetiti jer sadrži mnoštvo korisnih podataka, informacija i pouka.

Vođena Svetim Duhom skupina u Buzetu se već godinama ističe radom na misijskom polju. Cilj ove skupine, koja ima lijepo i uređeno mjesto okupljanja u Buzetu, jest osnovati novu crkvu. Ovim krštenjem skupina u Buzetu porasla je za još jednog člana, što je još uvijek nedovoljno za osnivanje nove crkve, ali vjerujemo da će evangelizacijski programi planirani za ovu jesen u Buzetu, uz Božje vodstvo i blagoslov, daljnji uporni rad vjernika iz Buzeta i pomoć ostalih vjernika iz Rijeke donijeti plodove i da će dugogodišnja želja ovih vjernih radnika biti ostvarena.

Zlatko Mavračić


Komentiraj