Rast u literarnom djelu

17. 10. 2015.

“Pravedni neka se raduju, neka klikću pred Bogom, neka kliču od radosti.” (Psalam 68,4)

Kamran Bhatti rođen je u malom selu u državi Punjab u Indiji. Njegovi roditelji su bili siromašni, a obitelj velika. Kamran se, međutim, i pokraj toga bio školovao u seoskoj školi, gdje je završio osnovno i srednje obrazovanje.
Poslan sam u njihovo selo kao adventistički pastor. Uskoro je cijela Kamranova obitelj krenula u Adventističku crkvu. Proučavali su Bibliju, prihvatili Krista i krstili se.
Kamran je vrlo bistar mladić i ja sam ga poticao da razmisli o svojem daljnjem školovanju. Čak sam napravio i potrebne pripreme kako bi mogao studirati na Koledžu Spicer Memorial. Tamo je naučio više iz Božje riječi, a Isus je postao njegov bliski prijatelj.
Nakon nekoliko godina završio je studij na koledžu i sretno se vratio u svoje selo, spreman da služi u Božjem djelu. Svi u selu su bili ponosni na njega. Godine 2000. postao je nastavnik u adventističkoj srednjoj školi u gorju Himachal Pradesh. Sljedeće godine oženio se medicinskom sestrom koja je radila u bolnici u Chandigarhu i bili su blagoslovljeni rođenjem sina.
Nedugo zatim Kamran je s nastavničkog posla prešao u djelatnost literarnog evanđelizma. Budući da je oboje radilo, njihovi pokretljivi radni rasporedi omogućavali su im da se mnogo lakše brinu za bebu. S vremenom je Kamran postao literarni evanđelist s punim radnim vremenom i vrlo dobar radnik.
Godine 2004. bio sam izabran za pomoćnika direktora nakladništva u Sjevernoindijskoj uniji. Sada je Kamran dodijeljen meni kao mentoru, tako da ga imam prednost pratiti kako raste i sazrijeva u svojoj službi. Njegov napredak me podsjeća na onaj značajni citat Duha proroštva: “Najveća potreba svijeta je potreba za ljudima — ljudima koji se ne daju ni kupiti ni prodati, ljudima koji su u dubini duše pošteni i časni, ljudima koji se ne boje nazvati grijeh njegovim pravim imenom, ljudima čija je savjest vjerna dužnosti kao magnetska igla polu, ljudima koji će stajati na strani pravednosti makar se nebo srušilo.” (Ellen G. White, Odgoj, str. 49,50)
Neka nam Bog pošalje još više radnika spremnih da vjerno prenose poruku Evanđelja.
Kishore Gil, Indija

Leave a Comment