Biblijske pouke

Rasti u Kristu

Cilj je ovog tromjesečja da ne samo vjerujemo u Istinu, Isusa, već da Ga još više volimo (Ivan 14,6) i da rastemo u Njegovoj milosti. Usmjeriti ćemo se na neke od doktrina naše crkve. Iako vjerujemo kako su svih 28 istina osnova i temelj našeg identiteta kao adventista sedmoga dana, ne možemo ih proučiti sve u jednom tromjesječju. No želja nam je iznijeti sustavni i dosljedni uvod u pojedina vjerovanja. Osobitu pozornost posvetit ćemo 11. vjerovanju, “Rasti u Kristu”, odobrenom na zasjedanju Generalne konferencije 2005. godine u St. Louisu u SAD-u (vidi pouke 5—7). Ovo vjerovanje nije dodavanje nove ili nepoznate doktrine, već odgovor na potrebe u određenim dijelovima svijeta u vezi s crkvenim razumijevanjem Božje moći da vjernima u Kristu podari pobjedu nad silama zla. Zapravo, sve će pouke ovog tromjesečja biti povezane s borbom između Krista i ovih sila zla. To je ono što mi nazivamo “velikom borbom između dobra i zla”.

Doktrine nisu kraj ni same sebi svrha. Svrha je Isus i naše osobno poznavanje Isusa, kao i rast u Njemu. Svih naših 28 doktrina trebalo bi nas dovesti do dubljeg razumijevanja onoga što je Isus učinio za nas u planu spasenja, a to bi nas zauzvrat trebalo voditi velikoj Božjoj ljubavi i većoj predanosti otkrivanju te ljubavi svijetu i “poglavarstvima i vlastima na nebesima” (Efežanima 3,10).

Da, svatko u nešto vjeruje. Cilj je ovog tromjesečja da ne samo vjerujemo u Istinu, Isusa, već da Ga još više volimo (Ivan 14,6) i da rastemo u Njegovoj milosti.

DownloadZa mladeZa učitelje


Komentiraj