Vijesti iz lokalnih crkava

Sabor u Dražu

U subotu 07. rujna 2019 godine u Draž je pristiglo mnoštvo vjernika iz zemlje i inozemstva. Razlog vam je vjerujem već poznat, to je nadaleko čuveni Sabor u Dražu. Vjernici crkve u Dražu i ove godine su se potrudili organizirati odličan sabor iako su vremenske prognoze očigledno uplašile neke neodlučne vjernike pa se nisu odlučili doći.

Posjećenost je sve u svemu bila prilično dobra tako da se okupilo negdje oko 230 do 250 ljubitelja duhovnog ozračja u Dražu. Za glavnog govornika imali smo predsjednika hrvatske Konferencije, gosta-domaćina, Slobodana Bobu Marčetu. Svi koji ga znaju složit će se sa mnom da je Bobo govornik koji vas ne ostavlja ravnodušnim i koji zna stvoriti ugođaj.Nikako ne smijemo zaboravi VIS Putnike bez kojih se u zadnjih desetak godina Sabor u Dražu niti ne može zamisliti.

Mogli bi također ustvrditi da nam je Svevišnji bio milostiv jer je kiša padala uglavnom cijelo vrijeme prijepodnevnog bogoslužja mada to nikom nije previše smetalo ali za vrijeme ručka je stala i tako je bilo sve do kraja sabora do kasno popodne kada je opet počela padati no tada su već svi bili na putu svojim kućama. Hvala Bogu na tome. Još jedan sabor je za nama.

Drago mi je da je i ove godine bilo novih lica. Neki su potegnuli čak iz Zagreba da bi se uvjerili u ono što su čuli o našem saboru i vjerujem da su očekivanja ispunjena.

Do slijedećeg susreta 2020. godine, nadam se druge subote u rujnu kako je to i do sada bilo.

Pavle Škulac