Vijesti iz lokalnih crkava

Sabor u Novoj Gradiški

Putujući našem cilju prema novom Jeruzalemu, 27. rujna 2014. godine održali smo jesenski sabor u Novoj Gradiški. Osvanuo je lijep, sunčan subotnji dan, a vjernici i prijatelji biblijske istine došli su sa svih strana Lijepe naše pa i dalje da zajednički hvale i slave Gospodina. Geslo sabora bilo je: “Evo me, mene pošalji” (Izaija 6,8), a himna sabora je bila pjesma “Pusti mreže te”, koju smo pjevali pod vodstvom mladih pjevača iz Nove Gradiške. Duhovnu hranu iznosili su nam s puno ljubavi pastori Drago Mojzeš, predsjednik Hrvatske konferencije; Neven Klačmer, tajnik Jadranske unije konferencija i Stevan Mirčeta, predsjednik Konferencije u Bosni i Hercegovini.

Budući da je geslo sabora bilo misioniranje i evangeliziranje, čuli smo mnoge ohrabrujuće poruke i iskustva obraćenja. Cilj svih tih poruka bio je ostvariti bolju komunikaciju i dijeliti Kristovu ljubav s bližnjima, ali i da naš odnos s Bogom bude bolji uz stalni evanđeoski rad i molitvu. Mladi i najmlađi izveli su prigodan program i oduševili sve prisutne pjesmom i recitacijom, uz pratnju tamburaškog sastava Eden. Mladi imaju poleta i nove ideje, i neka im Gospodin pomogne da u svakoj prilici rade u Njegovom vinogradu. Pjevačke skupine i pojedinci upotpunili su izlaganja govornika pjesmama.

Nakon prvoga dijela bogoslužja i bogate duhovne hrane, u donjim prostorijama crkve imali smo zajednički obrok i druženje. Na poslijepodnevnom bogoslužju opet je dana prilika mladima i najmlađima da nastupe s pjesmom i prezentacijom. Pastor Drago Mojzeš uputio je duhovnu poruku i poziv: “Za jednu dušu, Isuse”, odnosno da u sljedećih godinu dana obradujemo bar jednu osobu Evanđeljem. Svi koji su dali obećanje izašli u naprijed sa suzama u očima, s puno vjere i poniznosti te se pomolili Gospodinu za uspjeh i vodstvo Svetog Duha, dok je molitvu predaje Bogu uputio pastor Drago Mojzeš. Zahvalni smo Gospodinu na slobodi i miru te na mogućnosti za održavanje ovakvih sabora. Ovaj duhovni skup donio je radost i osvježenje svima prisutnima. Sabor je završio, a nama preostaje da se s puno vjere molimo za vodstvo Svetog Duha.

Jasna Špoljarević


Komentiraj