Vijesti

Sat zahvalnosti i novogodišnja društvena večer u Novoj Gradiški

I zadnji dan 2019. Godine, kao i obično, upriličili smo u predvečerje sat zahvalnosti za godinu koja je prošla. Na ovom satu imali smo braću i sestre goste koji su došli iz Bosne, Njemačke, Slovenije, Virovitice, Bistre… Svi su osjećali isto: potrebu da se zahvalimo velikom i dobrom Bogu koji je u različitim prilikama i neprilikama života bio naš Pomoćnik, Zaštita i Utjeha. Ne možemo nabrojiti sva iskustva zahvalnosti koja smo čuli o čudima ozdravljenja, borbe za slobodnu subotu, misioniranju ili jednostavno zahvalnosti za mnoge svakodnevne Božje darove koje često niti ne primjećujemo: kruh naš svakidašnji, sunce koje sija, zrak koji udišemo, vodu koju pijemo, buđenje na novi život svakog jutra, pjev ptica, osmijeh djeteta, susret s prijateljem…

Djeca su tom prigodom dobila svoje novogodišnje darove. Sestra Suzana iz Slovenije posebno nas je oduševila sa svoje dvije pjesme zahvalnosti i, naravno, naši Beni i Rebeka te Tabita koji su recitirali dugačke odlomke iz Biblije. Svatko od prisutnih imao je priliku reći svoju zahvalnost Bogu na svoj način iskustvom, navodom iz Biblije, pjesmom… Taj sat zahvalnosti potrajao je dva sata, i nikome nije bilo dosadno.

Potom smo krenuli u donje prostorije gdje su nas čekali ukusni sendviči i kolači. Zajedničke igre bile su zanimljive svima, a posebno igra koja je potrajala skoro sat vremena, a vodio ju je Danijel Đurin iz Bistre. Iako je za nas Nova godina počela još zalaskom sunca, uredno smo pričekali i ponoć i još malo više. Ne pridajemo nikakav poseban značaj dočeku nove godine, ali i Biblija nas opominje da pazimo na vrijeme koje nam dobri Bog poklanja u svojoj milosti, pa stoga i ovogodišnji početak novog razdoblja u životu smatramo prilikom za “inventuru” prijeđenog puta, zahvalnost i nove odluke za dane koji su pred nama.

Miroslav Lorencin

Podijeli