Adventpress

Seminar za žene “Molitve žena iz Biblije”

U nedjelju, 6. ožujka 2022. godine, sada već tradicionalno početkom ožujka, to jest oko međunarodnog Dana žena, okupile su se u Zagrebu sestre i njihove prijateljice na Seminaru za žene u organizaciji Jadranske unije pod geslom “Molitve žena iz Biblije”. To je četvrti put kako se okupljamo oko Božje riječi i radosno slavimo nebeskog Oca. Na seminaru je bilo posebno radosno, jer smo se nakon dvije godine sastanaka samo uz pomoć video linka, koji su također bili posebno iskustvo, ovaj put odvažile i bile ponovo zajedno licem k licu.

Sve je započelo u petak, 4. ožujka, na večernjem molitvenom sastanku, na kojem smo na kreativan način molile Božju pomoć i zaštitu za predstojeće druženje. U subotu ujutro naša nam je gošća iz Transeuropske divizije, Karen Holford, voditeljica Odjela za žene, uputila duhovnu poruku naslova “Dar dobrote”, u kojoj je prevladavala poruka da dobri ljudi imaju dva puta veću količinu hormona DHEA u svojim tijelima — što usporava postupak starenja, da imaju 23% manje hormon stresa kortizola, te da dobrota prema drugima smanjuje količinu sukoba u odnosima. Isto tako, da je činiti dobra djela za druge bolje od lijekova ili terapija u raznim vrstama depresije. Dobrota nam se često obilato vrati natrag i donese nam radost i blagoslove. A sve to učimo od Boga Oca, jer: “Bog je dobar i pun ljubavi.” (Psalam 103)

Na seminaru u nedjelju uvodnu duhovnu poruku imao je predsjednik Jadranske unije konferencija, Drago Mojzeš, a Karen Holford nas je povela kroz biblijske izvještaje o ženama, i kroz njihove molitve u raznim životnim prigodama koje su i nama danas vrlo bliske. Biblijski događaj sa ženom na zdencu, koji čitamo u Ivanu 4, zatim Hagarino čudo iz Postanka 16 i 21, isto tako događaj s Marijom iz Betanije (Luka 7,36-50) — sve nas je to uvelo u njihove životne okolnosti, nevolje i brige te kako su sve rješavale molitvom i pouzdanjem u Boga. Mnoge sestre najviše se dojmila Abigaila (1. Samuelova 25) i način na koji je riješila postojeći sukob. Spomenuto je mnoštvo predivnih biblijskih mjesta iz kojih se vidi koliko su žene bile vjerne i kako su svojim povjerenjem slavile Gospodina.

Ohrabrio nas je i ulomak iz Filipljanima 1,9-11, u kojem nam apostol Pavao poručuje: “A ovo je moja molitva: da vaša ljubav sve više i više obiluje znanjem i dubinom uvida, kako biste mogli razaznati što je najbolje, i da budete čisti i besprijekorni za Kristov dan, ispunjen plodom pravednosti koji dolazi po Isusu Kristu — na slavu i hvalu Božju!”

Za kraj seminara pozvane smo da iz Biblije pročitamo blagoslov iz Brojeva 6,25.26: “Jahve neka zasvijetli lice svoje i neka ti bude milostiv, Jahve neka uzdigne lice svoje na tebe i dade ti mir.”

Naša gošća nas je kroz ovo druženje ohrabrila riječima i porukom: “Neka Bog blagoslovi vaše srce neprestano dok sjedite u krilu Njegove nevjerojatne ljubavi i osjećate kako Njegovo srce kuca od ljubavi prema vama.” Zahvaljujemo gošći Karen Holford za divno druženje i ohrabrenje koje smo primile.

Svjetlana Veble, voditeljica Odjela žena pri Jadranskoj uniji konferencija
Snimila: Anja Cikač


Komentiraj