Jutarnji stih

Sjećam se da je bio mnogo viši

“Zaista, zaista, kažem vam, tko primi onoga koga ja šaljem, mene prima; a tko mene primi, prima onoga koji mene posla.” (Ivan 13,20)

Koliko ste često išli sami ulicom osjećajući se razočarani svojim ograničenim sposobnostima da se suočite s neprijateljem uz osjećaj potpune nemoći?
Koliko često ste plakali osjećajući svu osamljenost poziva literarnog evanđelista? Ali zapamtite, mi se ne borimo sami.
Rubén Villaba je literarni evanđelist srednje visine s crnom kosom i tamnom bojom kože. Jednoga dana, dok je kolportirao u bolnici u Buenos Airesu, sreo se s Dionisijem i njegovom suprugom Asuntom, koji su pokazali zanimanje za duhovne stvari. Rubén im je ponudio biblijsko proučavanje, što su oni rado prihvatili. Budući da je Rubén već održavao mnogo biblijskih satova, ovaj bračni par je prepustio vjernicima crkve Villa Ballester, koji su se zatim brinuli za ovaj par i proučavali s njim.
Nešto kasnije par je pozvao Rubéna da prisustvuje Dionisijevom i Asuntinom krštenju. Nakon krštenja Rubén ih je otišao pozdraviti i čestitati im. Ali na njegovo iznenađenje, Dionisio ga nije prepoznao. Starješina crkve ga je podsjetio: “Dionisio, pa to je čovjek koji vam je ponudio proučavanje Biblije.”
Dionisio je odgovorio: “Oprosti, ali ja te se sjećam kao mnogo višeg, sa svijetlim tenom i svjetlijom kosom.”
Kako se Dionisio mogao sjećati Rubéna kao mnogo višeg muškarca sa svijetlim tenom i kosom, kad je on srednje visine s tamnom bojom kože i crnom kosom?
Rubén vjeruje da se konačan odgovor nalazi u knjizi Manual for Canvassers (Priručnik za kolportere), u kojem nas Ellen G. White podsjeća: “Gospodin Isus, koji stoji pokraj kolportera i hoda s njima, glavni je radnik. Ako vjerujete da je Krist s nama i da nam priprema put, Sveti Duh će se naći pokraj nas i izvršiti baš one dojmove koji su potrebni.” (str. 40)
Osoba koja hoda s nama je Isus! Potrebni su Mu dobrovoljci koji su Ga kao Njegovi poslanici spremni predstaviti svijetu oko nas.
Vi i ja možemo odražavati Božju slavu onima kojima je On potreban. Možemo obavljati svoje svakidašnje aktivnosti s čvrstim uvjerenjem da će Isus odraziti svoj lik preko nas i silom Svetoga Duha učiniti naš rad plodonosnim.
Esteban Molina, Argentina


Komentiraj